Sakarya Üniversitesi akademik yıl açılış töreni

Sakarya Üniversitesi akademik yıl açılış töreni -SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: -SAÜ ailesi, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, devletin hemen hemen tüm kademesinde başarılı görevler yapan, toplumun önemli yerlerine ulaşmış


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ ailesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere, devletin bütün kademelerinde başarılı görevler yapan, toplumun önemli yerlerine ulaşmış 110 bini aşkın mezun verdiğini söyledi.
     Elmas, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyadaki yeniliklere ayak uydurduklarını belirterek, Türkiyede önemli görevlere gelen birçok yöneticinin SAÜde yetiştiğini bildirdi.
     SAÜ ailesi, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, devletin hemen hemen tüm kademesinde başarılı görevler yapan, toplumun önemli yerlerine ulaşmış 110 bini aşkın mezun vermiştir diyen Elmas, 16 bin yeni öğrencinin aralarına katıldığını, yeni katılımlarla öğrenci mevcudunun 67 bine, akademisyen mevcudunun da bin 700e ulaştığını anlattı.
     Öğrencilerin Türk medeniyetinin değerlerini korumalarını, bilgi ve beceri kazanmalarını, eleştirel düşünme ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Elmas, Gelişime açık bir dünya bireyi yetiştirmek istiyoruz. Bunu sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar, örnek olmaktadır. Bu yıl ilk kez üniversite-sanayi işbirliğini oluşturduk. Bu şekilde ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılama notasında önemli bir adım attık. İlgili bölümlerde okuyan öğrencilerimiz, bu yıl sanayide eğitim alacak ve sanayinin istediği nitelikli elemanları yetiştireceğiz. bu projenin Türkiye çapında örnek olacağına inanıyorum ifadelerini kullandı.
    
     -YÖK Yasa Tasarısı-
    
     Elmas, Yükseköğretim Kurulunu (YÖK) düzenleyecek olan yasanın yeni gelişmelere uygun olması gerektiğini belirterek, üniversitelerin yaşayan, canlı ve evrensel kurumlar olduğunu bildirdi.
     Dünyadaki gelişmeleri yakından izlemek, dikkate almak ve uygulamanın her üniversitenin yapmak zorunda olduğu eylemler arasında bulunduğuna işaret eden Elmas, Yasanın anlamını yitirmiş hükümlerini kaldırarak, ayrıntıya girmeden değişime açık olması ve bu eylemleri desteklemesi en büyük beklentimizdir şeklinde konuştu.
     Elmas, sözlerine şöyle tamamladı:
     Bilgi ve değişim çağını yönetmek, mevcut alışkanlıkları değiştirerek mümkün olacaktır. Sorunlardan yola çıkarak, geleceğin üniversitelerini oluşturmak mümkün değildir. YÖK tarafından görüş istenen taslakta, çeşitlilik, hesap verilebilirlik, mali esneklik gibi kavramların esas alınması bizleri memnun etmiştir. Bu konuda üniversitemiz önemli bir mesafe almıştır. Burada en önemli nokta, mevcut kadro ve özlük haklarının yeniden düzenlenmesidir.
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise üniversitelerin bulunduğu şehirlerin en önemli kurumlarından olduğunu söyledi.
     SAÜnün Sakaryanın sorunlarına olan ilgisinin memnun edici olduğunu anlatan Büyük, Üniversitemiz, şehrimizin ana sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları memnuniyetle takip ediyoruz. Bundan sonra yapılacak olan çalışmalarla bu durum daha da memnun edici olacaktır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Salih Eren / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya Üniversitesi akademik yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER