Şampiyonun güvenliği onlardan soruluyor

Şampiyonun güvenliği onlardan soruluyor -Erzurum Jandarma Komutanlığında görevli narkotik, iz takip, patlayıcı ve arama kurtarma köpekleri, Palandökende düzenlenen uluslararası şampiyonalarda da görev yapıyor -Soğuk havaya rağ


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Erzurum Jandarma Komutanlığında görevli narkotik, iz takip, patlayıcı ve arama kurtarma köpekleri, Palandökende düzenlenen uluslararası şampiyonalarda sporcu, hakem ve yöneticilerin de güvenliğini sağlıyor.
     Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinde (JAKEM) çeşitli branşlarda aldıkları eğitimin ardından İl Jandarma Komutanlığına tayini çıkan Gurbet, Büyük, Roket ve Hale adlı köpekler, hem kentteki asayiş hizmetlerinde narkotik maddelerin bulunmasını sağlıyor hem de Palandöken Kayak Merkezinde kaybolan yerli ve yabancı turistleri buluyor.
     Kayak merkezinde kaybolan kişinin bulunması için iz takip köpeği Büyük, şahsın son görüldüğü yerden başlamak üzere izi takip ederek kişiyi bulmaya çalışıyor.
     Eğer kişi çığ ya da enkaz altında kalmışsa, arama kurtarma köpeği Gurbet devreye girerek, koku sayesinde şahsın bulunduğu yeri tespit ediyor.
     Narkotik köpek Roket de çeşitli araçlar ve şüpheli şahıslar üzerinde arama yaparak, uyuşturucu maddelerin kısa sürede jandarma ekipleri tarafından bulunmasında yardımcı oluyor.
     Bomba arama köpeği Hale ise riskli bölgelerde patlayıcı madde araması yapıyor.
    
     -Şampiyonalarda da görev yapıyorlar-
    
     Erzurum Jandarma Komutanlığında görevli köpekler, günlük rutin çalışmaların yanı sıra Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenen uluslararası şampiyonalarda da görev yapıyor.
     Söz konusu köpekler, Palandöken, Kandilli ve Konaklı kayak merkezlerinde devam eden ve yaklaşık 600 sporcunun mücadele ettiği Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası ile Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasında sporcu, hakem ve yöneticilerin de güvenliğini sağlıyor.
     Kentte etkili olan soğuk havaya rağmen sabah erken saatlerde pist ve seyirci bölümünde patlayıcı ve narkotik madde araması yapan köpekler, kayak merkezinde kaybolan şahısları da buluyor.
     Gurbet, Büyük, Roket ve Hale adlı köpekler, turistlerin de büyük ilgisini çekiyor. İngilizce bilen köpek tim komutanları, kayak merkezine gelen misafirlere hem bölge hem de köpekler hakkında bilgi veriyor.
     Komutlara uyan köpekleri ilgiyle izleyen sporcu ve turistler, narkotik, iz takip, patlayıcı ve arama kurtarma branşlarındaki köpeklerle fotoğraf çektirdi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Şampiyonun güvenliği onlardan soruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER