Samsunlu iş adamı Kahvecioğlu:

Samsunlu iş adamı Kahvecioğlu: -Dünya Pide Gününde birçok ülkede Samsun pidesi yenecek


SAMSUN (A.A) - Samsunlu iş adamı ve uçak mühendisi Yusuf Kahvecioğlu, Dünya Pide Gününde birçok ülkede Samsun pidesi yenecek dedi.
     Kahvecioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun pidesinin dünyaya tanıtılması ve tüketiminin artırılması için ilan edilen Dünya Pide Günü etkinliğinin her yıl nisan ayının ilk pazar günü yapıldığını, bu yıl da 7 Nisanda gerçekleştirileceğini söyledi.
     Geleneksel hale getirilen Dünya Pide Günü etkinliğinde dünya ülkelerinin Samsun pidesini tanıyacağını anlatan Kahvecioğlu, Samsun pidesini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Her yıl belirli aylarda belirli günler düzenleniyor. Kültürümüzde olmasa bile bu günleri bizler de kutluyoruz. Ülkemizin de bir günü olsun istedik, nisan ayının ilk pazar gününü Samsun pidesinin tanıtımı için Dünya Pide Günü olarak ilan ettik. Bu günü dünyaya anlatmak ve kabul ettirmek istiyoruz diye konuştu.
     Bu yıl yurt içi ve yurt dışında birçok ülke ve kentte etkinlikler düzenleneceğini anlatan Kahvecioğlu, özellikle dünyanın birçok ülkesinde yaşayan Türklerin, pide gününün yaygınlaşmasında büyük katkı sağladığını dile getirdi.
     Pide gününün her geçen yıl daha da geniş kitlelere duyurularak yaygınlaştığını ifade eden Kahvecioğlu, şunları söyledi:
     Dünya Pide Gününde birçok ülkede Samsun pidesi yenecek. Almanyada yaşayan Samsunlu iş adamı Zafer Ünyeli ve Karadenizli iş adamları Sertaç Özgür ve Ali Osman Yaylanın katkılarıyla Düseldorf, Köln, Duisburg, Hamburg, Stutgard ve Berlinde pide günü kutlanacak. Ayrıca Kanadanın Toronto kentinde Erdoğan Erel, Amerikanın New York şehrinde Cem Tunçoğlu, Göksel Yücel, Emre Köksalın öncülüğünde, Meksikada Oscar Fernando Sotto, Norveçte Fatih Dündar, Moskovada Aslan Malakmaze, Moğolistanda Bulgarn Losol, Çinde Jetton Chan, Gürcistanda İona Tsilaze bulundukları bölgelerde dünya pide günü etkinliklerine öncülük edecek. Ülkemizde de başta Samsun olmak üzere İstanbul, Ankara, Sakarya, Çorum, Giresun, Trabzon, Rize, Diyarbakır, Adana, İzmir, Kütahya, Denizli, Rize, Tekirdağ ve Bursa gibi birçok ilde Samsun pidesi yenecek. Bu yıl dördüncü kez Dünya Pide Gününü kutlayacağız.
     Kahvecioğlu, Samsundaki etkinliğin 7 Nisanda Atakum Belediyesi Çakırlar Korusunda saat 11.00 ile 14.00 arasında düzenleneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunlu iş adamı Kahvecioğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER