Sanayiciler elektrik kesintisinden şikayetçi

Sanayiciler elektrik kesintisinden şikayetçi


GİRESUN (A.A) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Küçük Sanayi Sitesinde elektrik sorunu yaşanması nedeniyle esnafın mağdur olduğunu öne sürdü.
     Çakırmelikoğlu, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, sitenin kuruluşundan bu yana büyüdüğünü ve şu anda 405 iş yerinde bin 205 kişinin çalıştığını söyledi.
     İş yerlerinin son dönemde yaşadığı en büyük problemin sıkça yaşanan elektrik kesintileri olduğunu dile getiren Çakırmelikoğlu, şunları kaydetti:
     Mevsim şartlarına göre ayda 5-10 defa yaşanan elektrik kesintileri Çoruh AKSA Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından yaklaşık 30-45 dakikada giderilmektedir. Bu süre zarfında firma sahipleri hem önemli ölçüde iş kaybına uğramakta hem de firmaların teknolojik gelişmeler neticesinde yeniledikleri makineleri, elektrik voltajının yükselmesi ve düşmesi nedeniyle zarar görmektedir. Firmaların faaliyetleri sıkça yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı durmakta ve büyük ekonomik zarara uğramaktadırlar.
     Çakırmelikoğlu, elektrik probleminin nedeninin alt yapı yetersizliği olduğunu ifade ederek, yetkili firmanın bu konuda yatırım yapması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Sanayiciler elektrik kesintisinden şikayetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER