Şanlıurfada toplu açılış töreni

Şanlıurfada toplu açılış töreni -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Geçen yıl sonuna kadar Şanlıurfamıza Orman ve Su İşleri Bakanlığı tam 2 milyar 100 milyon Türk liralık yatırım yapmıştır


ŞANLIURFA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Geçen yıl sonuna kadar Şanlıurfamıza, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tam 2 milyar 100 milyon Türk liralık yatırım yapmıştır dedi.
     Eroğlu, Şanlıurfada, Valilik binası önünde gerçekleştirilen 111 Tesisin Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak en büyük yatırımlardan birini Şanlıurfada gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Geçen yıl sonuna kadar Şanlıurfamıza, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tam 2 milyar 100 milyon Türk liralık yatırım yapmıştır diyen Eroğlu, bu yıl da öngörülen yatırımları hayata geçireceklerini belirtti.
     DSİ Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde Başbakan Erdoğanın talimatıyla kentteki içme suyu sorununu çözmek için bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:
     Sayın Başbakanım, Şanlıurfada su yok demiştiniz. Ben buraya gelerek kısa zamanda içme suyu arıtma tesisini ve Şanlıurfadaki iletim hatlarını tamamladım. 2004 yılında da Şanlıurfaya gürül gürül su verdik. Şu anda 2050 yılına kadar Şanlıurfamızın suyu hazır. Bunun dışında maalesef Şanlıurfadaki dereler tam ıslah edilmemişti, biz bunları da ele aldık. Şanlıurfadaki bütün derelerin ıslahını gerçekleştirdik. Hatta köprüleri dahi talimat üzerine yaptık. Karakoyun Köprüsü çok berbat bir vaziyetteydi. Onu da ıslah ettik, hatta tarihi eser niteliği kazansın diye özel bir taşla yaptık. Hatta gelenler bu köprü hangi asırda kaldı diye merak edip soruyorlar.
    
     -Şanlıurfadaki sulama yatırımları
    
     Şanlıurfadaki sulama yatırımlarına da değinen Bakan Veysel Eroğlu, bu konuda da önemli adımlar attıklarını dile getirdi.
     Eroğlu, Şanlıurfa, Harran, Bozova ve Yaylak ovası ile Paşabağı bölgelerinde sulama projelerini tamamladıklarını vurgulayarak, hedeflerinin Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesini hayata geçirmek olduğunu kaydetti. Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:
     Suruç Ovasında 95 bin hektarlık bir alanda, bir tatbikat, uygulama yapıyoruz. Suruç Ovasına suyu götürmek için tam 50 kilometrelik bir yol takip ediliyor. Atatürk Barajından aldığımız suyu pompa istasyonuyla önce iletim kanalına takriben 30 kilometre sonra çapı 8 metre olan dünyanın sayılı tünellerinden biri Suruç Tüneline bağlıyoruz, oradan da Suruç Ovasına suyu aktaracağız. Bununla ilgili çalışmalar hızla devam ediyor.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla Şanlıurfada Orman Bölge Müdürlüğünü de kurduklarını belirten Bakan Eroğlu, Şanlıurfayı yemyeşil yapmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.
     Kentteki ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Veysel Eroğlu, Şu ana kadar yaklaşık 81 bin dekar arazide ağaçlandırma yaptıklarını ve 15 milyon fidanı Şanlıurfada toprakla buluşturduklarını bildirdi.
     (RUF-DAŞ-İSM)
<< Önceki Haber Şanlıurfada toplu açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER