Şanlıurfadaki silahlı kavga

Şanlıurfadaki silahlı kavga -Vali Güvenç, olayın yaşandığı köyün ileri gelenleriyle görüştü -Güvenç: "Kan, kanla yıkanmaz. Sizden ricam bu çocukları düşmanlıkla büyütmeyin"


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, dün iki kişinin hayatını kaybettiği kavganın yaşandığı Gürpınar köyüne gitti.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursunla köye giden Güvenç, kavgada ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Köyün ileri gelenleriyle görüşen Güvenç, daha büyük bir olayın yaşanmaması için sağduyu çağrısı bulundu.
     Olaya karışarak kaçanların yakalanması konusundaki çalışmaların sürdüğünü ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
     "İnşallah yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Kan, kanla yıkanmaz. Sizden ricam bu çocukları düşmanlıkla büyütmeyin. Bunlar okusun adam olsun, para kazansınlar. Tarla için, takım için 10 dönüm, 50 dönüm için birbirini öldürmenin devri kaldı mı- Kim olursa olsun buna karşıyız. Bunun ne inancımızda, ne kitapta, ne de kültürümüzde yeri var."
     Güvenç, daha sonra kavgada yaralanan İsmail Dönmezi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
     Şanlıurfa merkeze bağlı Gürpınar köyünde dün çıkan silahlı kavgada, Halil Dönmez (33) ve Abdullah Kaş (17) hayatını kaybetmiş, İsmail Dönmez yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadaki silahlı kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER