Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -"Seslerle Anadolu" müzik oyunu Şanlıurfada sahnelenecek


ŞANLIURFA (A.A) - "Seslerle Anadolu" müzik oyunu Şanlıurfada sahnelenecek.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolunun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" adlı müzikali, Güneydoğu Anadolu turnesi kapsamında 30 Mayıs Perşembe günü Şanlıurfa Belediyesi nikah ve konferans salonunda saat 20.00da sanat severlerle buluşacak.
     Reji ve koreografisi Mehmet Balkan, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaza ait eserin dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımını Tarı Deniz üsteniyor.
     Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolunun önemli kültürel ritüellerini barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlanadan Köroğluna uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvara sahip eser, izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.
     Gösterinin biletleri Şanlıurfa Müze Müdürlüğü bilet satış gişesi, İl Halk Kütüphanesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir.
    
     -Orhangazi Lisesinden yıl sonu etkinliği
    
     Orhangazi Lisesi öğrencileri yıl sonu etkinliği düzenledi.
     Okul Müdür Tahir Tardu, Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının öğrencilerin kendilerine olan öz güveni arttırmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve sınava hazırlanan kişilere de moral vermek olduğunu belirtti.
     Öğrencilerin yıl boyunca hazırlamış oldukları resimlerden oluşan serginin açılışıyla başlayan etkinlikte öğrenciler tarafından hazırlanan "Garip" isimli tiyatro oyununu sahneledi. Programın sonunda ise öğrencilerin seslendirdiği türküler dinleyicilerden uzun süre alkış aldı.
     Programa okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER