Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -SGK Primi İşveren ve İşçi Hissesi Desteği Uygulaması


ŞANLIURFA (A.A) - Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, SGK Primi İşveren ve İşçi Hissesi Desteği Uygulamasından yatırım döneminde faydalanılmasını talep etti.
     ŞUTSOdan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ertekin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Şanlıurfa milletvekillerine SGK Primi İşveren ve İşçi Hissesi Desteği Uygulamasında Değişiklik konu başlıklı bir yazı gönderdi.
     Ertekin, son teşvik uygulamasıyla kentin cazibesinin arttığını da aktardığı yazısında, şu görüşlere yer verdi:
     Firmalar yatırım döneminde de üretime geçebilmekte ve personel çalıştırmaya başlayabilmektedir. Firmaların bu desteklerden ancak teşvik belgesini kapatıp, tamamlama vizesini almasından sonra faydalanabilmesinden dolayı, firmalar çalıştıracakları personelin SGK işçi ve işveren hissesi paylarını ödemek durumunda kalmaktadırlar. Bu da özellikle finansman ihtiyacının en fazla gereklilik arz ettiği yatırım döneminde firmalara ekstra bir yük getirmektedir. Firmalar da bu destekten bir an önce yararlanabilmek adına ilk öngördükleri yatırımların tamamını gerçekleştirmeden belge kapatma işlemlerine başvurabilmektedir. Teşvik kapsamında yararlanılacak olan SGK primi işveren ve işçi hissesi payı desteklerinin yatırımın uygulama döneminde faydalanılmasını sağlayacak gerekli düzenlemelerinin yapılması hususunu, takdirlerinize arz eder, saygılar sunarım.
    
     -Amigo Durgun toprağa verildi
    
     İstanbulda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şanlıurfasporun eski amigosu Mahmut Durgunun (Mame) cenazesi toprağa verildi.
     Durgun, Yusuf Paşa Camisinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bediüzzaman Mezarlığına defnedildi.
     Cenaze törenine, Durgun ailesinin yanı sıra Vali Celalettin Güvenç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu Üyeleri ve taraftar dernekleri ile yakınları katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER