Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Siverek Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı


ŞANLIURFA (A.A) - Siverek Belediyesince haşerelere karşı 13 bin evin ilaçlanacağı bildirildi.
     Park ve Bahçeler Müdürü Ali Bucak, yaptığı açıklamada, bahar mevsiminin gelmesiyle ilçede haşerelere karşı çeşitli çalışmalar başlatıklarını belirtti.
     İlçenin nüfusunun her yıl arttığını ifade eden Bucak, şunları kaydetti:
     İlçede iki vardiya halinde çalışmalara başladık. Ekiplerimiz bataklıklarda, sulak alanlarda, ev bodrumları ve hayvan gübresi bulunan alanlarında ilaçlama yapıyor. Geçen yıl 10 bin evi ilaçladık. Bu yıl hedefimiz 13 bin evi haşerelere karşı ilaçlamak.
    
     -ŞUTSOnun yeni hizmet binası açılıyor-
    
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının (ŞUTSO) yeni hizmet binasının, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlunun katılımıyla açılacağı bildirildi.
     ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, yaptığı yazılı açıklamada, 16 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip, bin 500 kişilik konferans salonu bulunan binanın, geçen yıl ağustos ayında hizmet vermeye başladığını belirtti.
     Binanın kente yaraşır bir şekilde dizayn edildiğini ifade eden Ertekin, şunları kaydetti:
     Yeni hizmet binamızın resmi açılışını 2 Nisanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun katılımıyla yapacağız. Binamızda ek olarak hizmet veren Karacadağ Kalkınma Ajansı, Tarımsal Kırsal Destekleme Kurumu, KOSGEB Temsilciliği, Ziraat Bankası Girişimci şubeleri yer alıyor. Hizmet binamız gün geçtikçe gelişen ve değişen ilimizde halkımıza kolaylıklar sağlayacaktır.
    
     -Şanlıurfada internet kafeler denetlendi-
    
     Şanlıurfadaki bazı internet kafeler denetlendi.
     İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Bahçelievler Mahallesinde bulunan internet kafeler, kıraathaneler ile halkın yoğun olarak bulunduğu iş yerlerinde uygulama yapıldı.
     Denetimlere 200 polisin yanı sıra TEDAŞ, Maliye, SGK ve zabıta ekipleri de katıldı.
     Kontrollerde 20 iş yerine idari para cezası kesildi.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş - Eşber Ayaydın / Müslüm Etgü / Yasin Dikme / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER