Şanlıurfa Belediyesi alt yapı çalışmaları

Şanlıurfa Belediyesi alt yapı çalışmaları


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesince 9 yılda bin 1 kilometre alt yapı çalışmasının yapıldığı bildirildi.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamada, Kanal ve Su İşleri Müdürlüğü (ŞUSKİ) ekiplerinin kentin 7 farklı bölgesinde kanalizasyon ve yağmur drenaj çalışmalarını büyük bir hızla devam ettiği belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, altyapıda çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Cumhuriyet tarihinden 2004 yılına kadar Şanlıurfada bin 153 kilometrelik alt yapı çalışması yapıldığını söyledi.
     Göreve geldikten sonraki 9 yılda bin 1 kilometrelik alt yapı çalışması yaptıklarını aktaran Fakıbaba, Şanlıurfanın 2004 yılına kadar yağmur suyu drenajının 3 kilometre, içme suyu altyapısının 550 kilometre, kanalizasyon alt yapısının da 600 kilometre olduğunu hatırlattı.
     Fakıbaba, şunları kaydetti:
     Yani 2004 yılına kadar kentimizin toplam bin 153 kilometresi yapılmıştı. 2004 yılından bu güne kadar yani 9 yıllık süreçte biz bin 1 kilometrelik alt yaptık. Eskiden sağanak yağmurlarda şehrimizin bir çok noktasında su baskınları olurdu. Allaha çok şükür bunlar şimdi yaşanmıyor. Eskiden su kesintileri oldukça fazlaydı. Şimdi hamd olsun bu sorunları da büyük oranda aştık.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfa Belediyesi alt yapı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER