Sezona anne duasıyla başlıyor

Sezona anne duasıyla başlıyor -Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonasında sezonun ilk yarışı için yarın Avustralyaya gidecek Kenan Sofuoğlu, yolculuk öncesi annesi Nurhayat Sofuoğlundan başarı temennisi aldı -Kenan Sofuoğlu:


SAKARYA (A.A) - Uğur Subaşı - Enes Duran - Motosiklette Dünya Supersport Şampiyonasında sezonun ilk yarışı için yarın Avustralyaya gidecek Kenan Sofuoğlu, yolculuk öncesi annesi Nurhayat Sofuoğlundan başarı temennisi aldı.
     Mahi Racing Team Hindistan takımı adına yarışacak olan Sofuoğlu, şampiyonaya Akyazı ilçesinde kendisine ait pistte hazırlanıyor. 3 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Sofuoğlu, 2013te de 14 ayaktan oluşan şampiyonada birincilik hedefliyor.
     Milli motosikletçi Sofuoğlu, AA muhabirine 2013 sezonun ilk yarışının 24 Şubatta koşulacağını ve Türkiyedeki son antrenmanlarını gerçekleştirdiğini söyledi.
     Geçen yıl şampiyon olduğu takımı Avrupadaki ekonomik kriz nedeniyle bıraktığını ifade eden Sofuoğlu, motorunun İngilterede hazırlanacağını ve önemli parçaların Japonyadan geleceğini anlattı.
     Sofuoğlu, Fransız takım arkadaşı ile beraber yarışacağını, 2 antrenman yaptıklarını ve antrenman sonuçlarının güzel olduğunu kaydederek, Antrenmanlarda en hızlı dereceyi elde ettim. Şimdilik her şey hazır gibi dedi.
     Avustralyadaki yarış için teknik eksikleri bulunduğuna dikkati çeken Sofuoğlu, En önemlisi şanzıman eksikliğimiz var. Şanzımanımız yetişmedi. Onun da sebebi 2013ün şanzımanını yetiştiremediler. Sezon çok erken başlıyor. İnşallah 2. yarışa istediğim gibi bir şanzıman gelecek ama şu anki durumda hiçbir aksilik yok ifadelerini kullandı.
     Sofuoğlu, ilk yarışı kazanmak istediğini belirterek, İnşallah ilk yarışı kazanmak nasip olur. Bütün kış bekliyorsunuz, hazırlık yapıyorsunuz ve hazırlığın sonunda ilk yarışa çıkıyorsunuz. Allah nasip eder de birinciliği alırsak, ilk yarışa moralli başlamış olacağız şeklinde konuştu.
     İyi bir takımda olduğunu ve iyi bir markayla yarıştığını aktaran Sofuoğlu, Motosiklet Federasyonu ve devletin çok iyi destek verdiğini, sezonu şampiyon tamamlamak istediğini söyledi.
    
     -En büyük destekçim ailem-
    
     Sofuoğlu, elde ettiği 3 şampiyonlukta ailesinin desteğinin büyük etkisi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
     Kayıplarımız çok olmasına rağmen biz büyük bir aileyiz. Bütün akrabalarım, annem olsun, nişanlımın ve ailesinin arkamda çok büyük desteği var. Verilen desteklerle inşallah bir şampiyonluk daha alırız. Özellikle akrabalarım, annem, anneannem ve teyzelerim maçım olduğu zaman o hafta sonunu dualarla geçiriyorlar. Allahın izni ile dualar sayesinde şampiyonlukları tekrar alabiliriz.
    
     -Anne Nurhayat Sofuoğlu-
    
     Anne Nurhayat Sofuoğlu ise yarışlar sırasında korku ve heyecan yaşadığını vurguladı.
     Heyecanının sadece yarış günlerinde değil, oğlunun uçağa bindiği anda başladığını ifade eden anne Sofuoğlu, Kenan, uçaktan inene kadar 50 kere ararım. İndikten sonra zaten kendisi döner bana. Antrenmanları olduğu zaman korkarım, heyecanlanırım. Günüm geçmek bilmez diye belirtti.
     Nurhayat Sofuoğlu, oğlu için her zaman dua ettiğini ve yarışları sakinleştirici alarak izlediğini belirterek, şöyle konuştu:
     Kenanın ne zaman yarışı olsa ben korku içinde oluyorum. Mesela bu yarışa ne zaman gideceğini bilmiyordum, öğrenince dondum, kaldım. Heyecanım sadece yarış günleri değil, Kenanın uçağa bindiği andan itibaren başlıyor. Uçaktan indikten sonra zaten kendisi döner bana. Antrenmanları olduğu zaman korkarım, heyecanlanırım. Benim yakın çevrem bilir, 3-4 gün hiç kendimde olmam, sürekli ilaç alırım.
     Benim bu korkularım hep vardı. Bunlar için hep dua ediyorum. Kenanımı Allah korusun. Ben zaten daha önceden korkularımı yaşadım. Yarış zamanı kız kardeşlerimle otururuz, yarış günleri heyecandan dua da okuyamadığım oluyor ama kardeşlerimle oturur, beraber dua eşliğinde bitmesini bekleriz yarışın. Yine yarışlara gidecek. İnşallah yine birincilikle döner, dualarımız hep onunla.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sezona anne duasıyla başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER