Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Hamzabey köyü, Naşa beldesine mahalle oldu


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesine bağlı Hamzabey köyü, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapanma riski bulunan Naşa beldesine mahalle olarak katıldı.
     Naşa Belediye Başkanı Kadir Bütüner, AA muhabirine, Hamzabeyin, Naşanın 3üncü mahallesi olmasının kesinleştiğini ve beldenin toplam nüfusunun 2 binin üzerine çıktığını söyledi.
     Beldenin bin 906 olan nüfusunun, 240 nüfuslu Hamzabey köyünün dahil olmasıyla 2 bin 146ya yükseldiğini belirten Bütüner, şöyle konuştu:
     Hamzabey köyünde, Naşa beldesine katılım amacıyla 4 Kasımda halk oylaması yapılmıştı ve yüzde 95 oranında evet oyu çıkmıştı. İlçe Seçim Kurulundaki halk oylamasına ilişkin sonuçları, Kütahya Valiliğinin üst yazısıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanlığına elden teslim ettik. Sonucun onaylanmasıyla Valiliğimiz, gerçekleşen birleşmeyi ilgili tüm kurumlara bildirdi. Naşanın Cumhuriyet ve Fatih mahallelerinden sonra 3üncü mahallesi, Hamzabey oldu.
     Bütüner, Hamzabeyin katılımıyla Naşa Belediyesinin kapatılması ihtimalinin ortadan kalktığını sözlerine ekledi.
    
     -Köy yollarında kış hazırlığı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçeye bağlı köylerin yollarında kış mevsimi öncesi yürütülen çalışmaların sona erdiğini bildirdi.
     Ünal, AA muhabirine, 67 köyün ilçe merkeziyle bağlantısının sağlandığı yolların kış aylarında sorun oluşturmaması için gereken tüm çalışmaların tamamlandığını söyledi.
     İlçe genelinde iki greyder, kepçe ve binek araç olmak üzere toplam 4 ekipman ve 5 kişilik ekibin köy yollarında çalışma yaptığını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:
     Kış öncesi yaptığımız köy yolu bakım çalışmalarında yaklaşık 12 kilometre köy yoluna birinci kat asfalt, yaklaşık 30 kilometre köy yoluna da ikinci kat asfalt döküldü. Kış hazırlıkları kapsamında iki köyde köprü, 7 köyde 16 kilometre yol onarımı ve stabilize çalışması gerçekleştirildi. İlçemize bağlı 6 köy yolunda da toplam 37 kilometre stabilize ve menfez çalışması yapılarak hizmete sunuldu.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER