Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Çitgölde konut ısıtmasına ZKA destek verecek


KÜTAHYA (A.A) - Simavın en büyük beldesi olan Çitgölde belde belediyesinin hazırladığı "Bin 200 Konutun Jeotermal Enerjiyle Isıtılması" projesi Zafer Kalkınma Ajansı (ZKA) tarafından kabul edildi.
     Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, destek verilecek toplam 28 projeden birinin de kendi projeleri olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Projeyle beldedeki konutların jeotermal enerjiyle ısıtılarak sağlıklı ve temiz bir ısınma sahip olacağını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:
     "Dünyada giderek azalan katı yakıt kaynakların tasarrufu hedefleniyor. Projede ilk olarak belediye, okul ve kütüphane binalarıyla camilerin ısıtılması planlanıyor. Beldemizdeki binaların ısınma ve sıcak su ihtiyacının kademeli olarak tek merkezden karşılanacak. Ajansa sunduğumuz ve kabul edilen projeyi 12 ayda tamamlamayı hedefliyoruz."
    
     -Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçandan ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eğitim Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan ve sendika üyeleri, Simav ilçesini ziyaret etti.
     Eğitim Bir-Sen Simav Temsilcisi Halil Aktay ile ilçe merkezi ve yakın çevredeki eğitim kurumlarını gezen Uçan, okul idarecileri ve sendikasına bağlı eğitim çalışanlarıyla sohbet etti.
     Uçan, yaptığı açıklamada, ilçenin eğitimde sayısız başarılara imza attığını bildirdi.
    
     -Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simavda esnafın, halkın, sürücülerin ve öğrencilerin polisin verdiği hizmetten memnun olduğunu söyledi.
     Karahan, yaptığı açıklamada, polis teşkilatının, asayişten trafik güvenliğine varıncaya kadar gösterdiği özverili ve başarılı çalışmalarıyla toplumun en güvenilir gücü haline geldiğini kaydetti.
     Simav Emniyet Müdürlüğü ve bağlı tüm birimlerinin çalışmalarını başarılı bulduğunu belirten Karahan, "Simav, Türkiyenin asayiş sorunu yaşamayan ender ilçelerinden birisidir. Esnafımız, halkımız, sürücülerimiz ve öğrencilerimiz polisin verdiği hizmetten memnundur. Toplum Destekli Polis Projesinin en güzel örneklerinin sergilendiği ilçemizde, halkımızı her zaman polisin yanındadır" dedi.
    
     -Simav Devlet Hastanesinde hizmet içi eğitimler başladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı tüm sağlık kurumlarında bir program dahilinde başlatılan hizmet içi eğitim seminerleri başladı.
     Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Karaca, yaptığı açıklamada, düzenlenen eğitim seminerlerinin 8 Nisanda başladığını ve haftada 2 gün olmak üzere mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.
     Simav Devlet Hastanesinde başlayan eğitim seminerlerine konunun uzmanların konuşmacı olarak katılacağını ifade eden Karaca, şöyle konuştu:
     "Genel sekreterliğimizin, aldığı karar çerçevesinde hem vatandaşlara hızlı, kaliteli ve başarılı sağlık hizmetini sunmayı hem de sağlık alanında görev yapan tüm personeli kendi alanlarında yeni bilgilerle donatmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede hastanemizde görev yapan yaklaşık 400 personel mayıs sonuna kadar devam edecek seminerlere katılacak."
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER