Sivasta 60 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek

Sivasta 60 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek


SİVAS (A.A) - Sivasta 60 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceği bildirildi.
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, KOSGEB ile işbirliğinde yürüttükleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin tekrar başlayacağını bildirdi.
     Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaptıklarını anımsatan Köksal, eğitimlerin faydalı olması dolayısıyla 60 kişilik bir kurs daha açmaya karar verdiklerini kaydetti.
     Kursa katılmak isteyen ve iş fikri olan girişimcilerin, 27 Eylül Perşembe günü mesai bitimine kadar kimlik fotokopileriyle SESOBa başvurmaları gerektiğini bildiren Köksal, başvuruların 28 Eylülde birlik binasında komisyon huzurunda değerlendirileceğini ve katılımcıların listesinin açıklanacağını kaydetti.
     Daha önce yapılan eğitimlerde 90 kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimi aldığını hatırlatan Köksal, bu eğitimler sonucunda bazı kursiyerlerin iş kurmak için çalışma yapmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
     Köksal, şunları kaydetti:
     Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak KOSGEB Müdürlüğümüze yapmış olduğumuz müracaat neticesinde 60 kişilik eğitim verilecektir. Kendi salonumuzda yapacağımız eğitimlerimiz sabah ve öğle olmak üzere 30ar kişiden oluşmaktadır. 2 Ekimde başlayacak girişimcilik eğitimlerimiz 23 Ekimde sona erecektir. Bu eğitimleri bitiren kursiyerlerimiz, iş fikirlerinin KOSGEBden onaylanması halinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da iki yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli yatırım kredisi alabilecektir.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivasta 60 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER