Sivastaki cinayet

Sivastaki cinayet -Bir kişiyi öldüren ve cesedini iki parçaya ayırıp çöp konteynerine atan kadının yargılanmasına başlandı -Sanık İ.Ş, cinayeti anlattı


SİVAS (A.A) - Sivasta, bir kişiyi öldüren ve cesedini iki parçaya ayırıp çöp konteynerine atan kadının yargılanmasına başlandı.
     Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık İ.Ş, olaydan yaklaşık 5 ay önce, kolu kırılan eşini hastaneye götürdüklerini, dönüşte maktul Ömer Arpancılın kendilerini eve bıraktığını ve bu sırada tanıştıklarını söyledi.
     Sanık, ihtiyaçları olduğunda yardım edebileceğini söylediği için telefon numarasını verdiği Arpancılın, daha sonra kendisini aramaya başladığını ileri sürerek, Para teklif etti, bu süreç boyunca çok kez beni telefonla aradı, telefonda sırnaşıkça hareketlerde bulundu, telefonda bana ilişkiye girmeyi teklif etti ancak hiçbir şekilde evime gelmedi, kendisiyle ilişkim olmadı dedi. Daha sonraki süreçte Arpancılla görüşmelerine değinen İ.Ş, maktulün kendisine bir miktar para verdiğini öne sürdü.
     İ.Ş, olay günü, eşinin çalıştığı yazıhaneden S.Ynin aradığını ve Ömer Arpancılın geldiğini, daha önce kendisine verdiği parayı istediğini söylediğini aktardı.
     Kendisinin, parayı ayarlayıp vereceğini belirttiğini dile getiren İ.Ş, şunları anlattı:
     Yarım saat, bir saat sonra Ömer Arpancıl beni telefonla aradı. Ben de aynı şekilde parasını ayarlayıp kendisine vereceğimi söyledim. Sonra bir kez daha aradı, evime geleceğini söyledi. Ben de onunla konuşup ikna etmeyi düşündüğümden kendisini eve çağırdım. Saat 22.00 sıralarında eve geldi. Gelmeden önce sigara alıp geleyim mi- dedi, ben de olur dedim ancak kendisinden bira alıp gelmesini istemedim. Kendisi poşetle eve geldi, biraz oturup konuştuk, para mevzusunun olmadığını, işe girince parayı ödeyeceğimi söyledim. Konuşması ve tavrı değişti, yanıma oturmak istedi, ayağa kalktım. Bana sarılmak istedi, ben onu bir hışımla itekledim. Bu itekleme sırasında yere düştü. Ben de odadan çıkıp mutfağa koştum. Mutfakta mermerin kenarında bıçak duruyordu, bıçağı aldım.
     Sanık İ.Ş, bu sırada Ömer Arpancılın ayağa kalktığını, kendisinin üzerine geldiğini öne sürerek, Sonra odaya girdik aramızda boğuşma meydana geldi. Ömer Arpancılın eli, benim bıçak tutan elimi tuttu, ben de onun bileğini tutuyordum, bu sırada yere düştük. Düşünce benim bıçak bulunan elim boşta kaldı. Bıçağı iki kez sırtına vurdum, sonra geri çekildim. O da yüz üstü döndü, sendeleyip yere düştü. Korktum ve üçüncü bıçakla vurduğumu biliyorum. Ancak daha sonraki bıçak darbelerini nasıl meydana getirdiğimi hatırlamıyorum. Sonra Ömer Arpancılın öldüğünden emin oldum. O anki psikolojimle, korkumla ne yapacağımı şaşırmıştım. Cesedi bütün olarak evden çıkarmaya çalıştım. Bunda başarılı olamadım, ceset ağır geldi ifadelerini kullandı.
     Daha sonra, kendisine yardım edebileceğini düşündüğü S.Kyı aradığını, 3 kez aramadan sonra cevap alamayınca cesedi banyoya götürdüğünü beyan eden İ.Ş, şöyle konuştu:
     Banyoda olayda kullandığım bıçakla, cesedi karın boşluğundan kesip, omurgasına da bıçağı koyup, üzerine çekiç ile vurarak omurgayı kırdım. Cesedi karın bölgesinden ikiye ayırdım, daha sonra poşetlere ve çuvallara koyup apartmanın dışındaki çöp konteynerine attım. Sonra eve geldim. Evde bıraktığım izleri temizlediğimi hatırlıyorum. O akşam olayı kimseye anlatmadım, eşime de söylemedim. Eşime olayı 2 gün sonra anlattım. Olay sırasında eşim yola gitmişti. Evde benden başka kimse yoktu, olayı tek başıma gerçekleştirdim.
     İ.Şnin savunmasının ardından, tanıklar dinlendi. Duruşma ertelendi.
     19 Mayısta meydana gelen olayda, iki gündür kayıp olan Ömer Arpancılın (47) öldürüldükten sonra, cesedinin iki parçaya ayrılıp çöp konteynerine atıldığı belirlenmişti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan İ.Ş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER