Sivas TSOda Karadeniz Akdeniz Projesi ele

Sivas TSOda Karadeniz Akdeniz Projesi ele alındı


SİVAS (A.A) - Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) düzenlenen toplantıda, Karadeniz Akdeniz Projesi ele alındı.
     Sivas ve Ordunun Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından düzenlenen toplantı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Solukun katılımıyla gerçekleştirildi.
     Oda binasındaki toplantıda, proje ele alındı. Proje hakkında bilgi veren Soluk, Sivas ve Ordu illerine gereken önemin verildiğini belirterek, yapılan yatırımları anlattı.
     Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım ise Ordu TSO ile ilk defa birlikte toplantı yaptıklarını belirterek, Aslında çok yakınız ama aramızda dağlar var. Burada amacımız 9 saatlik yolu 3 saate düşürmek. Bu aynı zamanda Sivasa deniz getirme projesidir dedi.
     Orduya büyük bir liman talep ettiklerini ifade eden Yıldırım, ürettikleri malları limana ulaştırmayı istediklerini söyledi.
     Ordu TSO Başkanı Servet Şahin de İki komşu il olmamıza rağmen ulaşım zor olduğu için ilişkilerimiz ve işbirliğimiz sınırlı kaldı. Fakat bu yol projesi ile iki il arası 3 saate düşecek ve Sivasın ürettiği mallar Karadeniz pazarına ulaşacağı gibi Ordu Sivaslılar için tatil merkezi olacak diye konuştu.
     İki il arasındaki işbirliğini geliştirmek, Karadeniz Akdeniz Projesindeki son durumu görüşmek amacıyla düzenlenen toplantıda, Ordu-Sivas güzergahının kısa sürede tamamlanması için yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantıya, her iki ilden TSO meclis üyeleri katıldı.
     Bu toplantı öncesinde de Sivas TSOnun Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, gündem maddeleri ele alındı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivas TSOda Karadeniz Akdeniz Projesi ele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER