Siverekten kısa kısa

Siverekten kısa kısa -SGKdan bilgilendirme toplantısı


ŞANLIURFA (A.A) - Siverek Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünce bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Müdürlük binasında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara sosyal güvenlik yasasıyla ilgili bilgi verildi.
     Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Yurdaer Tecir, yaptığı açıklamada, vatandaşları sağlık sigortası, tarım Bağ-Kur ve isteğe bağlı sigortalılık konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.
     Toplantıya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Tecir, şunları kaydetti:
     İl Müdürümüz Mehmet Karanın Şanlıurfa merkez köylerinde başlatmış olduğu sosyal bilgilendirme amaçlı köy toplantılarını ilçemizde sosyal güvenlik merkezi olarak bizler de başlatmış bulmaktayız. İlk olarak ilçemize bağlı Karakoyun köyümüzde köy halkı ile bir araya geldik. Güncel konularda bilgilendirme, ardında da vatandaşların sorularına cevap verdik.
    
     -30 bin 231 Ağaç, 30 bin 231 Yürek projesi
    
     Sivereki İl Yapma ve Kalkındırma Derneğince yürütülen 30 bin 231 Ağaç, 30 bin 231 Yürek projesi tamamlandı.
     Dernek Başkanı Muzaffer Bayram, yaptığı açıklamada, ağaçlandırma kampanyası kapsamında başta köy okulları ve camiler olmak üzere 48 bin adet fidan dağıttıklarını söyledi.
     Kampanyaya gelecek yıl devam edeceklerini ifade eden Bayram, ağaçlandırma kampanyasına destek olan ve gönüllü olarak çalışan herkese teşekkür etti.
    
     -Yeni SGK binası inşaatı devam ediyor
    
     Siverekte yapılması planlanan yeni Sosyal Güvenlik Kurumu binasının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.
     Siverek-Şanlıurfa kara yolu yakınlarında 2 bin 300 metrekarelik alanın üzerinde 3 katlı yapılaması planlanan binanın yıl içerisinde hizmeti girmesi bekleniliyor.
    
     -Karacadağ Masa Tenisi Turnuvası başladı
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Salon Sporlarını Geliştirme projesi kapsamında bu yıl, üçüncüsü düzenlenen Karacadağ Masa Tenisi Turnuvası başladı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sergi, yaptığı açıklamada 3üncüsü düzenlenen Karacadağ Masa Tenisi Turnuvasının amacının salon sporlarını gelişimine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
     Spor yapmak isteyen vatandaşların turnuvaya katılabileceğini aktaran Sergi, bu yıl 3üncüsü gerçekleştirilen turnuvaya vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Yasin Dikme
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Siverekten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER