Sokak hayvanları için bir dilim ekmek,

Sokak hayvanları için bir dilim ekmek, bir kap su -Kütahya Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekim Gültekin: Evimizin, iş yerimizin önüne bir dilim ekmek, bir kap su bırakarak sokak hayvan


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Özellikle kış mevsiminde daha fazla ilgi bekleyen sokak hayvanlarına, herkesin ev ve iş yerlerinin önüne bir dilim ekmek, bir kap su bırakarak destek olabileceği bildirildi.
     Kütahya-Eskişehir karayolunun 13. kilometresindeki Kütahya Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekim Yavuz Gültekin, AA muhabirine, kentte yaşayan sahipsiz hayvanların bakımına yönelik faaliyet gösterdiklerini söyledi.
     Merkezde, tedavi ve kısırlaştırma gibi işlemler yaptıklarını belirten Gültekin, şöyle konuştu:
     Buraya getirilen hayvanlara, önce kuduz veya parazitli olup olmadığını belirleme, daha sonra kısırlaştırma işlemlerini yapıyoruz. Tedavi edilmesi gerekenlerin de bakımını sağlıyoruz. Yaşlı, anne, bakıma muhtaç, sakat hayvanları burada sürekli tutarak, bakım ve tedavileriyle ilgileniyoruz. Tedavisi yapılan hayvanlardan bazılarını, sahiplenmek isteyenlere ücretsiz veriyoruz. Kedi, köpek, tavşan başta olmak üzere her türlü hayvanın bakımını yapıyoruz. Egzotik hayvanlara da bakıyoruz. Geçen yıl toplam 919 kedi ve köpeği kısırlaştırıp doğal yaşam alanlarına bıraktık. Bin 110 hayvanı da tedavi ettik.
    
     -Avcılara yırtıcı kuşları vurmayın uyarısı-
    
     Gültekin, özellikle kış mevsiminde dışarıda kalan hayvanların unutulmaması gerektiğine dikkati çekti.
     Sokak hayvanlarının, sıkıntılarını dile getirmekten yoksun birer canlı olduğunu anlatan Gültekin, Bu hayvanların günlük ihtiyaçları var. Bu konuda daha duyarlı olmalıyız. Evimizin, iş yerimizin önüne bir dilim ekmek, bir kap su bırakarak sokak hayvanlarının özellikle zorlu kış günlerini rahat geçirmesini sağlayabiliriz dedi.
     Gültekin, merkeze çok sayıda avcılar tarafından vurularak yaralanan yırtıcı kuş getirildiği bilgisini vererek, bu vakalar kronikleştiği için tedavilerinde zorlandıklarını ifade etti. Avcıların bu hayvanları vurmaması gerektiğine işaret eden Gültekin, bunun onlara ekonomik bir yarar sağlamayacağını belirtti.
     Merkezde bakılan hayvanların günlük yiyecek ihtiyacını karşılamak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşların yemekhanelerden yemek artıklarını topladıklarını bildiren Gültekin, hayvanlara yiyecek sağlanması ve bakımı konusunda Kütahya Doğa ve Hayvanseverler Derneği Başkanı Sunay Birsen ile derneğin diğer yöneticilerinin kendilerine destek olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Sokak hayvanları için bir dilim ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER