Sorgun karpuzu pazardaki yerini aldı

Sorgun karpuzu pazardaki yerini aldı


YOZGAT (A.A) - Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geçen yıl deneme üretimi yaptırılan ve başarılı sonuç alınan Sorgun karpuzunun bu yıl ki ilk ürünleri pazardaki yerini aldı.
     İlçe Müdürü Murat Türkmen, yaptığı açıklamada, geçen yıl tohumdan ekim yapıldığını ve ürün hasadının Ağustos ayı sonuna ancak yetiştiğini anımsattı.
     Geçen yıl pazarlamada bazı sorunlar yaşandığı için bu yıl fideden dikim yapıldığını belirten Türkmen, şunları söyledi:
     Geçen yıl tohumdan ekim yaptığımız alan 500 dönümdü. Bu sene tohum ekimi yaptırmadık. 5 bin liralık kamu kaynağı kullanarak 22 bin fideyle 70 dönüm alanda karpuz üretimi yaptık. Buna ek olarak geçen yıl karpuz ekimi yapan çiftçilerimiz de yaklaşık 80 dönüme tohumdan ekim yaptı. Fideden ekim sayesinde üretimi 20 gün öne çektik. Mayıs ayında havalar biraz daha sıcak gitseydi, bu süre bir hafta daha öne çekilmiş olacaktı. Sorgun karpuzu sert, sulu ve aroması çok tatlı.
     Sorgun köy pazarına ilk ürünü getiren Kodallı köyünden Menderes Özdemir, 15 dönümlük alanda karpuz ekimi yaptığını, bunun 5 dönümünün fidesini İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden aldığını söyledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Sorgun karpuzu pazardaki yerini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER