Spor Genel Müdürü Baykan:

Spor Genel Müdürü Baykan: -7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında inşallah ülkemiz en üst sıralarda yer alacak. Buna inancımız tam


ERZURUM (A.A) - Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında inşallah ülkemiz en üst sıralarda yer alacak. Buna inancımız tam dedi.
     Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Türkiye Özel Sporcular Milli Takımının katılımıyla basın toplantısı düzenledi.
     Türkiyede yapılan çalışmalar sonucunda özürlü vatandaşların topluma kazandırılmasında önemli yol alındığı vurgulayan Baykan, şöyle konuştu:
     Ülkemizin son 10 yılda yakaladığı önemli trendlerinden birisi de özürlü vatandaşlarına, özel gençlerine, özel çocuklarına sahip çıkması ve onları toplumun içerisinde olmaları gereken yerde bulundurma çabasıdır. Arkadaşlarımızın spor yaparak bizlerle olması, bizi mutlu ve memnun ediyor. Onların sporda yakaladıkları başarılar, yakalamaya çalıştığı başarılar bizlere örnek oluyor. Bizim de spor yapmamızı teşvik ediyor.
     Baykan, Londra Olimpik ve Paralimpik Oyunlarında elde edilen başarının önemine değinerek, özel sporcuların gayretinin her türlü takdiri hak ettiğini dile getirdi.
     Aynı başarıların Erzurumda düzenlenecek olan 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında da elde edileceğini ifade eden Baykan, şunları kaydetti:
     Bu gençlerin spor yapma adına ortaya koyduğu çabayı, gayreti her türlü taktirin üstünde görüyoruz. Son olarak Londra Olimpik ve Paralimpik Oyunlarında kazandıkları madalyalarla ülkemizin ülkemizin bu alanda yakaladığı başarının hangi noktaya geldiğinin açık göstergesidir. Erzurumda düzenlenecek olan 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında sporcularımız mücadele edecek. 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında inşallah ülkemiz en üst sıralarda yer alacak. Buna inancımız tam. Bu organizasyonda emeği geçenlere, katkı sağlayanlara teşekkür ederim.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi de geçtiğimiz yıl düzenlenen 6. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında bir gümüş, bir bronz madalya alan Türk Milli Takımından 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında yeni başarılar beklediklerini söyledi.
     Bu arada toplantıya Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Başkanı Geoff Smedley ve Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın da katıldı.
     Toplantının ardından katılımcılar, Türkiye Özel Sporcular Milli Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Spor Genel Müdürü Baykan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER