Sultandağında elma hasadı başladı

Sultandağında elma hasadı başladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Meyve üretimi ve ihracıyla bilinen Sultandağı ilçesinde, elma hasadına başlandı.
     Meyve üreticisi Ali Rıza Şenses, AA muhabirine, bu yıl kış mevsiminde yaşanan don olayları, kuraklık ve doğal afetlerden dolayı elma rekoltesinin beklenenin altında gerçekleştiğini söyledi.
     Meyve hallerinde hasadı yapılan elmalara alıcı bulunamadığını savunan Şenses, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 40 yıldır meyve ticareti ve üretimiyle uğraşıyorum. Bu yörenin geniş, verimli ve sulak topraklara sahip olması nedeniyle Sultandağına yerleşmeye karar verdik ve modern tarım tekniklerini kullanarak tam bodur elma, erik ve kiraz bahçeleri inşa ettik. 23 bin adet elma, erik, ve kiraz fidanından yıllık ortalama 400 ton civarında meyve üretimi gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz ürünlerimizi ve yöre çiftçisinin ürünlerini kendi imkanlarımızla toplayıp depolayarak, İstanbuldaki halde değerlendiriyoruz.
     Geleneksel tipteki starking ve golden cinsi elmaların yerini, daha kaliteli tam bodur fuji, redchief, mondial gala, starkrimson, granny smith, jona gold adlı yeni tip elma cinslerinin aldığını dile getiren Şenses, Sultandağında son yıllarda modern teknolojiyle donatılmış meyve bahçelerinin sayısının hızla arttığını ifade etti.
     Şenses, ilçede meyve hali, paketleme ve şoklama tesisi, soğuk hava depoları kurulması durumunda ülkenin dört bir yanından buraya meyve komisyoncularının rağbet göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Sultandağında elma hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER