Suriyede serbest bırakılan Türk gazetecilerden Özköse:

Suriyede serbest bırakılan Türk gazetecilerden Özköse: -Filistinde yapılanların binlerce katı Suriyede yapılıyor. Uygulanan vahşet soykırıma dönüştü


SAMSUN (A.A) - Belgesel çekmek için gittiği Suriyede, kameraman Hamit Coşkun ile 2 aya yakın bölümü hücrede olmak üzere 70 gün geçiren gazeteci Adem Özköse, Filistinde yapılanların binlerce katı Suriyede yapılıyor. Uygulanan vahşet soykırıma dönüştü dedi.
     Özköse, HAS Parti Samsun İl Başkanlığınca parti binasında düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Suriyede alıkonulduğu süre boyunca yaşadıklarını anlattı.
     Biz buradayız, Adem ile Hamit geldi fakat orada 20 milyondan fazla Adem ve Hamit var. Gerçekten durum çok kötü diyen Özköse, Baas rejiminin bölgedeki en acımasız rejim olduğunu söyledi.
     Suriyedeki insanların adaletli, onurlu bir yaşam istediğini anlatan Özköse, şöyle devam etti:
     Filistinde yapılanların binlerce katı Suriyede yapılıyor. Uygulanan vahşet soykırıma dönüştü. Ben Mavi Marmaradan dolayı İsrail zindanlarında da kalmıştım. İnanın, Baas zindanlarına göre İsrail zindanları beş yıldızlı otel gibi. İlk gelen insanları bir hafta boyunca tuvalete çıkarmıyorlar, insanlar üzerine pisliyor. Üzerinize pislediğiniz zaman da askerlerden dayak yiyorsunuz. Su vermiyorlar. İlk bir hafta yoğun psikolojik baskı uyguluyorlar. 7-8 gün su vermiyorlar, üzerinize pet şişeyle su fırlatıyorlar. Zindanlarda, 12-13 yaşında çocuklar ve kadınlar var.
     Resmi rakamlara göre 14 bin Suriye vatandaşının olaylarda yaşamını yitirdiğini dile getiren Özköse, 60 bin gencin Baas zindanlarında kaybolduğunu, bin 100 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.
    
     -Suriyeliler, Ne olursa olsun geri adım atmayacağız diyorlar-
    
     Suriyelilerin ne olursa olsun geri adım atmayacağını belirten Özköse, Suriyeliler ile görüştüğümde, Biz gerekirse bir nesli feda edeceğiz ancak bu adamı devireceğiz. Çünkü bu adam bütün çocuklarımızı öldürdü, kadınlarımıza tecavüz ettiler. Ne olursa olsun geri adım atmayacağız diyorlar ifadelerini kullandı.
     Baas rejiminin de sonuna kadar halkla mücadele edeceğini dile getiren Özköse, ilerleyen dönemlerde Suriye halkını çok daha zor bir dönemin beklediğini, bölgede katliamların artacağını savundu.
     Adem Özköse, Suriyeden çıkarılırken İranlıların kendilerine, yaşadıkları hiçbir olayı anlatmayacaklarına dair namus sözü verdirtmek istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Onlara, Paylaşmazsam, bunun hayatımın sonuna kadar vicdan azabını duyarım, ne olursa olsun, isterseniz beni geri götürün, ben gördüklerimi, yaşadıklarımı insanlarla paylaşacağım dedim. Suriye şu an çok rahatsız benim kamuoyuyla paylaştıklarımdan. Ne olursa olsun ben orada yaşadıklarımı insanlarla paylaşmaya devam edeceğim.
     (FTA-ORH)
<< Önceki Haber Suriyede serbest bırakılan Türk gazetecilerden Özköse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER