Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Dairesi heyeti, Türkiyeye sığınan Suriyeliler için Gaziantepte kurulan Suriye Bilgi Merkezini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Dairesi yardım heyeti, Türkiyeye sığınan Suriyeliler için Gaziantepte kurulan Suriye Bilgi Merkezini ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Asım Güzelbey ile belediyenin kurduğu Suriye Bilgi Merkezindeki sınıfları gezen heyet, öğrenciler ve velileriyle görüştü.
     Heyet Başkanı Simon Tschurr, ziyaretteki açıklamasında, Türkiyenin Suriye konusunda yaptığı çalışmalarla birçok Avrupa ülkesinin beğenisini kazandığını ifade etti. Türk milletinin Suriyelilere insancıl davrandığını ve onlara kapılarını açarak büyük özveride bulunduğunu dile getiren Tschurr, Büyükşehir Belediyesinin açtığı bilgi merkezinin de bu açıdan önemli olduğunu vurguladı.
     Bilgi merkezinin hayata geçirilmesinde emeği bulunanlara teşekkür eden Tschurr, şöyle devam etti
     Burada Büyükşehir Belediye Başkanlığının ortaya koymuş olduğu çalışmadan son derece etkilendim. Ülkelerinden aileleriyle birlikte kaçan çocuklara burada bir eğitim ve faaliyette bulunma imkanı sunulmuş. Çocukların burada neşe içinde ders yaptığını görüyorum. Çocukların mutlu ve neşeli bir şekilde burada eğitim görmelerinden çok mutlu oldum. Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle çocukların geleceğine yatırım yapılmış. Gerçekten çok etkilendim. Türk Hükümeti yerel yönetimleri, ülkelerinden kaçan insanların kendilerini memleketlerinde hissetmeleri için çok şey yapmışlar.
     Güzelbey ise yaptıkları hizmetin diğer sınır kentlerine de örnek olmasını temenni etti. Suriyelilere her açıdan kucak açtıklarını belirten Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bizim bu hizmetimiz inşallah diğer sınır kentlerine de örnek olur ve buradaki Suriyeliler mağdur olmaz. Biz yanı başımızda savaşa maruz kalan kadın ve çocuklar başta olmak üzere mağdur aileleri kucak açtık. Devletimizin de desteğiyle bu insanlara elimizin geldiği ve gücümüzün yettiği kadarıyla yardımcı oluyoruz. Bu bizim insanlık borcumuz.
     Merkez ve içerisinde yer alan okul hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyden bilgi alan heyet, öğrencilerle sohbet etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Gaziantep / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER