Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Gaziantepte -Bakan Şahin: Rakamları değiştiren insandır. Kalkınmanın özü bireydir, beşeri sermayedir. Bu şehrin en önemli farkı beşeri sermayesidir


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Rakamları değiştiren insandır. Kalkınmanın özü bireydir, beşeri sermayedir. Bu şehrin en önemli farkı beşeri sermayesidir dedi.
     Bakan Şahin, Anatolian Otelde Milliyet Gazetesinin düzenlediği Türkiyeye Yatırım, Geleceğe Yatırım toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantepin yatırım anlayışını anlamadan Türkiyenin yatırım hamlesini anlamanın mümkün olamayacağını belirtti.
     Gaziantepin bugünkü dinamizmini anlayabilmek için şehrin geçmişini çok iyi analiz etmek gerektiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
     İpekyolunun ticaret merkezi ve en önemli geçiş merkezi olan bu şehir, aynı zamanda bilginin, medeniyetin, tarihin, hoşgörünün ve inancın da bölgesel başmerkezi olmuştur. Bu insan kaynağı kendiliğinden olmuyor. Bu davranış modu, bu içselleşme, şehirleşme kültürü kendiliğinden hadi yapalım diye olmuyor. İşte 6 bin yıllık bir geçmiş gerekiyor. Atalarımızdan aldığımız büyük bir özgüven ve vizyon var. Neyi, ne için yaptığını bilen anlayışın torunlarıyız. Hamdolsun bugün bu şehir, yeni hedeflere doğru her krizi fırsata dönüştürebilme kabiliyetine sahip olarak yoluna devam ediyor.
     Bakan Şahin, Gaziantepin en büyük gücünün stratejik yatırım ve üretim merkezi olmasından, büyüyebilme kabiliyetinden geçtiğine dikkati çekti. Gaziantepin güven ve istikrarla, bölgenin en önemli şehri olarak karşılarında durduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Bugün (Gaziantep) 6. organize sanayi bölgesini konuşabilme hedefiyle ve bütün Türkiye ihracatının her zaman fazladan yüzde 20sini yapabilme kabiliyetine ve kapasitesine sahiptir. Rakamları değiştiren insandır. Kalkınmanın özü bireydir, beşeri sermayedir. Bu şehrin en önemli farkı beşeri sermayesidir. Beşeri sermayeden kaynaklı zenginliği rakamlara taşımak bizim bütün arkadaşlarımızla en büyük görevimizdir. Enerjimiz, sinerjimiz, ortak aklımız, her şey bu şehir içindir. Dünyada Türkiye, Türkiyede Gaziantep diye yolumuza devam ediyoruz.
     Şahinin konuşmasının ardından, Milliyet Gazetesi yazarları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de görüşlerini dile getirdi.
     Bakan Şahin, toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede ise Türkiyenin kadınıyla erkeğiyle hedefe kilitlendiğini aktararak, Barış şehriyiz, dünya kentiyiz. Kalkınabildiğimiz ölçüde barışı da koruyacağız. Bu ikisi ikiz kardeştir diye konuştu.
     Bu arada Bakan Fatma Şahin, program öncesinde Ampute Milli Takım Kalecisi Fatih Karakuş ve Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı Şube Başkanı Sedat Akyazıcıyla basına kapalı görüştü.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER