Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesine geçen ay gerçekleştirilen hava saldırılarında yaralanan 400 kişi, Ceylanpınarda tedavi edildi


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesine geçen ay gerçekleştirilen hava saldırılarında yaralanan 400 kişi, Ceylanpınar ilçesinde tedavi edildi.
     Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayhan Tufan, gazetecilerin sorusu üzerine, bölgede ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmalardan önce 50 yatak kapasiteli hastanede günde ortalama 900 civarında poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi.
     Bölgede çatışmalar başlamadan önce yapılan düzenlemelerle yatak kapasitesini 80e çıkardıklarını ve poliklinik sayısının bin 600e yükseldiğini anlatan Dr. Tufan, şunları kaydetti:
     Hastanenin kapasitesini artırmak için için başta makam odam olmak üzere hastanenin idari katını boşaltıp gerekli tadilatı yaptıktan sonra servis haline getirdik. Ceylanpınar Devlet Hastanesi olarak 8 Kasımda yanı başımızda başlayan olaylardan dolayı bazı sıkıntılar yaşadık. Bu süreçte yaklaşık 400 Suriyeli yaralının tedavisini yaptık. Bunların bir kısmı sağlığına kavuştu, durumu ağır olanlar ise hayatını kaybetti. Bu süreçte sağlık personeli sıkıntısı yaşamadığımız gibi çevre il ve ilçelerden personel talebemiz de olmadı. 24 saat boyunca vardiyalar halinde beklettiğimiz sağlık timi, ilçe halkına ve sığınmacılara gerekli hizmeti sunmaya çalıştı.
     Dr. Ayhan Tufan, ayrıca aynı dönemde Telhamut Çadır Kentinde kalan sığınmacılara da kesintisiz sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti.
     Suriyeli diyaliz hastası 80 yaşındaki Fatima el-Hasan da kendilerine verilen sağlık hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek, Türk halkına, doktorlara ve yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sait Aydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER