Suriyeye insani yardımlar

Suriyeye insani yardımlar -Güneydoğuda toplanan insani yardımlar Nusaybin Sınır Kapısından Kamışlıya gönderilmeye devam ediliyor -Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan: 2 haftadır Kamışlıya gönderdiğimiz yardımlar 150 t


MARDİN (A.A) - Doğu ve Güneydoğu illerinde toplanan insani yardımlar, Mardinin Nusaybin ilçesindeki sınır kapısından Suriyenin Kamışlı kentine gönderiliyor.
     Yardımlar sabah saatlerinden itibaren Nusaybindeki Mitanni Kültür Merkezinde toplanmaya başlandı. Burada tırlara yüklenen yardımlar geniş güvenlik önlemleri altında Nusaybin Kara Hudut Sınır Kapısına getirildi.
     Gümrük muhafaza memurları tarafından yapılan arama ve incelemelerden sonra 1 tır, 3 kamyon ve 2 kamyonetten oluşan temel gıda malzemeleri ile sağlık malzemeleri Kamışlıya gönderildi.
     Suriyeye gönderilen insani yardımları organize eden Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, 2 yıldır kapalı olan Nusaybin Sınır Kapısının geçen cuma günü ilk defa insani yardımlar için açıldığını hatırlattı.
     Yerel yöneticilerle yaptıkları görüşmeler sonucunda topladıkları yardımlar için Nusaybin Sınır Kapısının ikinci defa açıldığını kaydeden Gökkan, Suriyede insanlık dramı yaşandığını söyledi.
     Suriyede yaşanan çatışmalı durum nedeniyle sınır kentleri Nusaybin ve Kamışlının olumsuz etkilendiğini belirten Gökkan, şöyle konuştu:
     2011 Aralık ayından bu yana kapı kapalıydı. İktisadi ilişkiler koptu. Ciddi bir yoksulluğa neden oldu. Kamışlıdaki durum çok daha farklı. Çünkü şimdilerde Kamışlının nüfusu 400 binden 1 milyona ulaşmış durumda. Halep-Şam bölgelerinden insanlar daha güvenli olan Kamışlı kentine göç ediyor. Ciddi bir nüfus artışıyla birlikte ihtiyaçlar da arttı. Aslında orası yoksul olduğu için değil, ciddi bir şekilde göç aldığı için yardıma muhtaç. Türkiye kapılarında 120 bin insan yaşarken sadece Kamışlı 600 bin göç aldı. Buradan yapılan yardımlar çok az. 2 haftadır Kamışlıya gönderdiğimiz yardımlar 150 tonu geçmiş durumda.
     Gökkan, Kamışlıdaki yetkililerle yaptıkları görüşmelerde kuru gıda, ilaç, tıbbi yardım ile çocuk sütü ve mamasına ihtiyaç duyulduğunu toplanacak yardımları göndermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     Bu arada Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen, Meclis Başkanı Müfit Adnan Yumuşak ile Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulğani Bilge de yardım konvoylarında yer alarak yardımları Kamışlıya ulaştırdı.
    
     Muhabir: Arif Altunkaynak/Necdet Doğruyol/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Suriyeye insani yardımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER