Suriye halkı için yarışacaklar

Suriye halkı için yarışacaklar -Katarda yapılacak Ortadoğu Ralli Şampiyonasında yarışacak iki kadın sporcu, Suriye halkı için yardım kampanyası başlattı -Ralli aracına binen Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Suriye halkı için


ANTALYA (A.A) - Katarda yapılacak Ortadoğu Ralli Şampiyonasında yarışacak iki kadın sporcu, Suriye halkı için gerçekleştirilen yardım kampanyaları için destek çalışması başlattı.
     Katarda 24-26 Ocakta yapılacak Ortadoğu Ralli Şampiyonasına hazırlanan Özlem Akgüç ile Burcu Çetinkaya, kampanyaya için Turizm Değerlendirme ve Danışma Kurulu Toplantısı için Antalyada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaydan destek istedi.
     Sporculardan Burcu Çetinkayanın kullandığı ralli aracına binen ve otelin bahçesinde tur atan Bakan Günay, burada yaptığı açıklamada, iki genç sporcunun her yıl ralli yarışmalarında yardım kampanyası düzenlediklerini, yardımda bulunanların isimlerine, logolarına araçlarında yer verdiklerini söyledi.
     Kampanyadan toplanan katkı payının bu yıl Suriye halkına aktarılacağını dile getiren Günay, aracın üzerinde Türkçe ve Arapça Türkiyeden selam, Suriyeye yardım yazılarının yer aldığını kaydetti.
     Sporculara başarı dileyen Günay, Suriye halkı için yardım kuruluşlarına yardım ettim diyenlerin makbuzlarını gördükleri takdirde isimlerini aracın üzerine yazacaklar, tanıtımını yapacaklar dedi.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmakın da 2016 yılında Antalyada yapılacak dünyanın botanik EXPOsu Antalya 2016 EXPOnun tanıtımı için bir öneride bulunduğunu söyleyen Günay, bu doğrultuda ralli aracının üzerinde Antalya 2016 EXPOsuna hazır diye yazı yazılacağını, bu şekilde tanıtımının yapılacağını bildirdi.
     Ralli aracı ile küçük bir gezi yaptığını anlatan Günay, Küçücük bir gezi oldu, aracın sesinden başka bir şey hissetmedim diye konuştu.
    
     -Suriyeye yardım edin, bir el de siz verin kampanyası-
    
     Yaklaşık 6 yıldır ralli sporuyla uğraşan Özlem Akgüç, bugüne kadar yarışmalara çeşitli sponsorluklar eşliğinde katıldıklarını, farklı alanlarda duyarlılık oluşturmak için kampanyalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Geçen yıl Kadına şiddete hayır sloganıyla yarıştıklarını, bu yılki yarışmaya da manevi bir anlam kazandırmak için Suriye halkına başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak istediklerini belirten Akgüç, Suriye halkı iç savaştan dolayı büyük acı çekiyor, bu halk için başlatılan kampanyalara destek olmak istedik. Bu doğrultuda aracın üzerine Suriyeye yardım edin, bir el de siz verin yazısı yazdık diye konuştu.
     Kampanya çerçevesinde Suriye halkı için çeşitli yardım kuruluşlarına destekte bulunanların makbuzlarını gördükleri takdirde aracın üzerine yardımda bulunanların isimlerine ya da şirketlerin logolarına yer vereceklerini anlatan Akgüç, aracın yüzeyinin 4te birini bu yazılar için ayırdıklarını bildirdi.
     Yaklaşık 7 yıldır ralli sporcuyla uğraşan Burcu Çetinkaya da kendilerinin asla para almadıklarını, yardım kuruluşlarına yapılan yardımların makbuzlarını istediklerini vurguladı.
     Çetinkaya, Bakan Günaya kampanyaya destek verdiği için teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Suriye halkı için yarışacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER