Suriyeli annenin 4 yaşındaki Meramı

Suriyeli annenin 4 yaşındaki Meramı -Esed güçlerinin Suriyenin Hama kentine düzenlediği bombalı saldırılarda şarapnel parçasının vücuduna isabet etmesi sonucu belden aşağı felç olan ve sığındığı Türkiyede tedavi gören 4 yaşınd


HATAY (A.A) - Volkan Kaşık - Esed güçlerinin Suriyenin Hama kentine düzenlediği bombalı saldırılarda şarapnel parçasının vücuduna isabet etmesi sonucu belden aşağı felç olan 4 yaşındaki Meram, sağlığına kavuşup, özgürce koşabileceği günü sabırsızlıkla bekliyor.
     Suriyenin çoğu kentinde Esed güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar sürerken, saldırılarda en çok zararı kadınlar ve çocuklar görüyor. Savaşın izini bir ömür boyu taşıyacak olan çocuklardan birisi de 4 yaşındaki Meram.
     Esed güçlerinin Suriyenin Hama kentine düzenlediği bombalı saldırılarda şarapnel parçasının vücuduna isabet etmesi sonucu belden aşağı felç olan küçük Meram, iyileşeceği günü sabırsızlıkla bekliyor.
     Suriyede ilk tedavisi yapıldıktan sonra Türkiyeye getirilen küçük Meram, buradaki ameliyatlarının ardından tekrar sağlığına kavuşup, özgürce koşabileceği günlerin hayalini kuruyor.
     Reyhanlı ilçesinde Suriyeli hayırsever tarafından yaptırılan bir bakımevinde annesiyle kalan küçük Meram, yaşıtları gibi koşup, oyun oynayamasa da, zamanının çoğunu oyuncak bebeği ve ayıcığıyla geçiriyor.
     Esed güçlerinden korktukları için fotoğraf ve görüntü alınmasından çekinen ve ismini açıklamayan acılı anne, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed askerlerinin Hama kentine düzenlediği saldırıda çok sayıda yakınını kaybettiğini söyledi.
     Bombalı saldırıda şarapnel parçasının kızının vücuduna isabet ettiğini anlatan anne, durumu fark ettiklerinde kızının acılar içerisinde kıvrandığını ifade etti.
     Ağır yaralı olan kızının ilk tedavisinin Suriyede yapıldığını bildiren anne, daha sonra kızıyla Türkiyeye sığındıklarını kaydetti.
    
     -Kızımın suçu neydi--
    
     Bir an öne kızının sağlığını kavuşmasını isteyen anne, şunları kaydetti:
     Kızımın yürüyebilmesi için bir daha ameliyat olması gerekiyor. Şu an burada kimsemiz yok. Suriyede benim çocuğum gibi hatta daha ağır durumda olan çok sayıda çocuk var. Onlar için de yardım istiyorum. Kızımın ameliyatları olduktan sonra şu an buradaki bakımevinde dinlenmeye çalışıyorum. Kızımın suçu neydi- Daha hayatı tanıyamadı, tüm hayatını böyle mi geçirecek- Kızımın dışarı çıkması için pasaporta, kimliğe ihtiyacı var ama şu an hiçbir şeyimiz yok. Her şeyimizi ülkemizde bırakıp, kaçtık.
     Eşinin ve oğlunun Suriyede olduğunu anlatan anne, kendilerine bu acıyı yaşatan Esede seslenerek, Allah benim gördüklerimi Esede de gösterir inşallah. Allah büyük, hakkımızı alır dedi.
     Kızının tekrar yürüyebilmesi için tedavi edilmesi gerektiğini belirten anne, Sadece kızıma yardım edilmesini ve sağlığına kavuşmasını istiyorum diye konuştu.
     Türkiyeye minnettar olduklarını anlatan anne, şöyle devam etti:
     Türkiye hükümeti bizlere çok iyi davranıyor. Suriyede çok sayıda kişi hayatını kaybetti, yaralandı. Suriyeliler olarak Türkiyede çok iyi karşılandım, kızımı ameliyat ettirdiler. Allah hayırlarını çoğaltsın. Ama kızımın tedavisi için destek olunmasını istiyorum.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyeli annenin 4 yaşındaki Meramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER