Suriyeli kadınlara kurslarla psikolojik destek

Suriyeli kadınlara kurslarla psikolojik destek -Ülkelerindeki olaylarda yakınlarını kaybeden Suriyeli kadınlar, Adıyamandaki çadır kentte açılan dokumacılık kursuyla yaşadıkları olayların etkisinden bir nebze olsun uzaklaşıyor


ADIYAMAN (A.A) - Hakan Furkan - Adıyamandaki çadır kentte kalan Suriyeli kadınlar, yaşadıkları olumsuz olayların etkisinden dokumacılık kursuyla kurtulmaya çalışıyor.
     Adıyaman Valiliğinin açtığı Halk Eğitim Merkezi koordinesindeki kursta, haftanın 7 günü Suriyeli kadınlara halı dokuma eğitimi veriliyor. Eşini, babasını ve en yakın akrabalarını ülkelerindeki olaylarda kaybeden Suriyeli kadınlar, kurs sayesinde yaşadıkları zor günleri bir nebze olsun unutuyor.
     İç savaşta eşini kaybeden İman Navafrimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allahtan sabır dilediklerini söyledi. Ülkelerindeki olayların bir an önce son bulmasını istediğini belirten Navafrimi, "Dokumacılık kursunda zaman geçiriyoruz. Türkiyeye ve kursu düzenleyen yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.
     Olaylarda babasını kaybeden Ruhle Muhlik ise zor günler geçirdiklerini ve Suriyedeki kardeşleriyle görüşemediğini ifade etti. Ülkesindeki sıkıntıların sona ermesini beklediğini söyleyen Muhlik, dokumacılık kursuyla acılarını unutmaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Eşini kaybeden Husne Kahlül El Kasım da Türkiyeye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür ederek, "Burada çalışarak zaman geçiriyoruz. Yeri geliyor ağlıyor yeri geliyor gülüyoruz. Bu kursların faydası çok. Gece gündüz oturmak çok zor. Yaşadıklarımızı bir nebze de olsa unutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
    
     -"Psikolojileri düzeliyor"-
    
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Kurkut, kursa gelen kadınların yaşadıkları acı olaylar nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi.
     Birçok kadının olaylarda yakınlarını kaybettiğini, bu nedenle sıkıntılı olduklarını belirten Kurkut, "Kursa başlayınca sıkıntılarından biraz daha uzaklaştılar. Kaynaşma ve tanışma ortamı buldular" dedi.
     Kursa 120 kadının devam ettiğini ifade eden Kurkut, halıların satışından elde edilen gelirin de Suriyelilere verildiğini vurguladı.
     Kurkut, Suriyeli kadınların halı dokuyarak teselli bulduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli kadınlara kurslarla psikolojik destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER