Suriyelilere yardım eli

Suriyelilere yardım eli -Bülbülzade Vakfı, bin 200 Suriyeliye giysi yardımında bulundu -Mütevelli Heyeti Üyesi ve Suriye Koordinatörü Kaçmazer: -Kış aylarının kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde Suriyelilere, karde


GAZİANTEP (A.A) - Bülbülzade Vakfı, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Gaziantepte kiraladıkları evlerde kalan ihtiyaç sahibi bin 200 Suriyeliye giysi yardımında bulundu.
     Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi ve Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantepte yaşayan Suriyeli misafirlere her fırsatta destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
     Yarım hurmayla da olsa kendinizi ateşten koruyun Hadis-i Şerifinden hareketle Türkiyeye sığınan Suriyelilere kol kanat olmaya çalıştıklarını belirten Kaçmazer, şöyle devam etti:
     Kış aylarının kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, ilimizde zor şartlar altında yaşayan Suriyelilere vakıf olarak kardeşliğin sıcaklığını hissettirecek yardımlarımız devam ediyor. Vakfımız ve Suriye Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ortak organizasyonunda vakfımızın giysi mağazasına gelen ihtiyaç sahipleri, kıyafetlerini elleriyle seçerek ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yaşadılar. Bu kapsamda bin 200 Suriyeliye kıyafet yardımı yaptık. Mazlum Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz.
     Kaçmazer, yardımları kardeşliğin bir gereği olarak gerçekleştirdiklerini, kim olursa olsun mazlumun yanında olduklarını ifade ederek, yardımların yapılmasına ön ayak olan Gaziantepli esnafa teşekkür etti.
     Kaçmazer, Daha çalacak çok kapı var. İnşallah Suriyeli kardeşlerimizin özgür olduğu günleri hep beraber görürüz dedi.
     Suriye Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Süleyman da Gaziantepte 850 Suriyeli ailenin zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını belirtti.
     Bülbülzade Vakfı öncülüğünde hem Gaziantep hem de Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlar yapıldığını anımsatan Süleyman, Kurban Bayramında 210 hisse kurban kestik. Gıda, giysi, temizlik malzemeleri, yakacak dağıtımlarımız devam ediyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyelilere yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER