Suriyelilerin ekmek mayası Türkiyeden

Suriyelilerin ekmek mayası Türkiyeden -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle zor günler geçiren Suriyelilerin tükettiği ekmekler, Türkiyeden gönderilen mayalarla yapılıyor -Suriye Geçici Meclis Üyesi Dedeoğlu: -Yaklaşık 3 ayd


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle zor günler geçiren Suriyelilerin tükettiği ekmekler, Türkiyeden gönderilen mayalarla yapılıyor.
     Yaklaşık 2 yıldan bu yana iç karışıklığın hüküm sürdüğü Suriyede, yardıma ihtiyaç duyan ya da bulundukları kentlerde bombardıman nedeniyle aç veya açıkta kalan çok sayıda kişi temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor.
     Soğuk havaya rağmen çeşitli zorluklara katlanarak Tel Abyad Sınır Kapısından Şanlıurfanın Akçakale ilçesine gelen bazı Suriyeliler, temel ihtiyaç malzemelerini aldıktan sonra pasaportla aynı gün ülkelerine dönüyor.
     Türkiyeye gelen Suriyeliler daha çok maya, elektrikli ısıtıcı ve battaniye gibi malzemeler satın alıyor.
    
     -Günlük yarım ton maya
    
     Suriye Geçici Meclis Üyesi Muhiddin Dedeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün yüzlerce Suriyelinin, temel ihtiyaç malzemesi almak için Türkiyeye geldiğini söyledi.
     Türkiye sınırındaki birçok şehirde fırınların maya ve un gibi ihtiyaçlarını Türkiyeden karşılandığını vurgulayan Dedeoğlu, şöyle devam etti:
     En önemli yardımların başında un geliyor. Ekmek için bize maya lazım. Yaklaşık 3 aydır Tel Abyad mıntıkasındaki fırınlar mayayı Şanlıurfadan temin ediyor. Oraya günlük 500 kilo maya lazım oluyor. Onu da Şanlıurfadan temin ediyoruz. Oradaki rejim bizi cezalandırmış. Yiyecek ve içecek onların elinde, bize hiçbir şey vermiyor. Bu yardımları sürekli Türk Kızılayından temin ediyoruz.
     Akçakale Sınır Kapısına en yakın konumda esnaflık yapan İsa Toktemur da her gün çok sayıda Suriyelinin pasaportuyla Türkiyeye geldiğini ve ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra geri döndüğünü ifade etti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilerin ekmek mayası Türkiyeden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER