Suriyelilerin yaralarını fedakar sağlık çalışanları sarıyor

Suriyelilerin yaralarını fedakar sağlık çalışanları sarıyor -AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: -Tedavi ettiği Suriyeli hastayı kendine kardeş bilip, damarındaki kanı, ayağındaki çorabı, sırtındaki kabanı, elindeki ekmeği, sofra


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, ülkelerindeki olaylardan yaralı kurtulup Türkiyeye getirilen Suriyelilere müdahale eden sağlık çalışanlarına ilişkin, Tedavi ettiği Suriyeli hastayı kendine kardeş bilip, damarındaki kanı, ayağındaki çorabı, sırtındaki kabanı, elindeki ekmeği, sofrasındaki yemeği, gönlündeki sevgiyi, kalbindeki merhameti paylaşan birçok sağlık çalışanı biliyorum dedi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki olayların başladığı günden itibaren ülkenin farklı noktalarından çok sayıda yaralı çocuk, genç, yetişkin ve yaşlıların can havliyle tedavi amaçlı Türkiyeye getirildiğini söyledi.
     Sağlık çalışanlarının güç şartlarda sınırları zorlayarak yaralılara en iyi hizmeti vermeye çalıştığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:
     Konu insan sağlığı ve hayatta kalma mücadelesi olunca her şeyi bir yana bırakıp elimden geleni zaman mefhumu bilmeksizin yapmayı kendime ve çalışma ekibime hep görev ve prensip saydım. Milletvekilliğine başladığım günden beri bana gelen hayati tıp yardımı talepleri karşısında, gecenin geç saatlerinde, sabahın erken saatlerinde uykusundan uyandırdığım değerli hekimlerin sayısı hatırlayamayacağım kadar çoktur. Suriyedeki olaylarla birlikte ilimizdeki hastanelerin tamamı kapasitelerinin üzerinde hasta kabul etmiş ve dost ve kardeş Suriye halkına imkanlar dahilinde en muntazam hizmeti vermeyi başarmıştır.
     Şahin, Suriyeli hasta ve hasta yakınlarının sunulan sağlık hizmetlerinde duydukları memnuniyeti her hastane ziyaretinde kendisine iletildiğini aktardı.
    
     -Tarih yapılan hizmetleri hiçbir zaman unutmayacaktır
    
     Sağlık çalışanlarının tedavi ettikleri Suriyelileri Türkiye için birer iyi niyet elçisi yapmayı başardıklarını ifade eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Tedavi ettiği Suriyeli hastayı kendine kardeş bilip, damarındaki kanı, ayağındaki çorabı, sırtındaki kabanı, elindeki ekmeği, sofrasındaki yemeği, gönlündeki sevgiyi, kalbindeki merhameti paylaşan birçok sağlık çalışanı biliyorum. Nasıl ki Esed rejiminin yağdırdığı bombalar, yaptığı zulümler, insanlık tarihinin karanlık sayfalarına şer olarak yazılacaksa, sağlık çalışanlarımızın hizmetleri de tarihin beyaz sayfalarına her zaman dua ve şükranla yad edilecek bir hayır olarak yazılacaktır. Sağlık çalışanları, suçlu Esedin saçtığı zulüm mermilerini suçsuz bedenlerden çıkartıp, mazlum yüreklere Türkiye merhamet ve sevgisini aşılıyor.
     Yaralanan bedenlerin, kopan kolların, yürekleri yaktığını ve gözleri ağlattığını belirten Şahin, sıkılan her mermi, atılan her bomba, fırlayan her şarapnel parçasının adres sormadan bir cana kastettiğini, bedenlerde geçici, yüreklerde ise kalıcı iz bıraktığını söyledi.
     Tarihin ne Esedin zulmünü, ne de sağlık çalışanlarının hayati hizmetlerini insanlığa hiçbir zaman unutturmayacağının altını çizen Şahin, İyileşen her can, ölene kadar sizlerin kendilerindeki emeği ve hizmeti yedi ceddine minnetle ve şükranla bir Türkiye sevdası olarak anlatacaktır. Suriyelilerde oluşturduğunuz ve bundan sonrada oluşturmaya devam edeceğiniz iyi bir Türkiye algısı, ülkemizin yaptığı tüm fedakarlıklar karşısında en önemli kazanım olacaktır diye konuştu.
     Şahin, bu zor süreçte dost ve kardeş Suriye halkına yönelik, yürütülen sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde ve korunmasında önemli rolü üstlenen ve insanlığın kutsallığında ödün vermeksizin mesleğini icra eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyelilerin yaralarını fedakar sağlık çalışanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER