Suşehrinden kısa kısa

Suşehrinden kısa kısa -Sivas Müftüsü Şahin, Suşehrinde incelemelerde bulundu


SİVAS (A.A) - Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Suşehri ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Şahinin onuruna Aspasya Tesislerinde yemek verildi. Şahin, yaptığı konuşmada, Suşehri İlçe Müftülüğünü ziyaret ettiğini, İlçe Müftüsü Bekir Civrizden çalışmalar hakkında bilgi aldığını belirtti.
     Müftü Şahin, İlçe müftülüklerimizin taleplerini, camilerimizin, ibadethanelerimizin eksiklerini görmek için bu tür gezileri tertip etmekteyiz. Bu nedenle rutin ilçe ziyaretlerimiz kapsamında Suşehri ilçesini ziyaret ettik dedi.
     Yemeğe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol ve İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı da katıldı.
    
     -Suşehrinde fırınlar denetlendi-
    
     Suşehri Belediyesi zabıta ekipleri, ilçedeki fırınlarda denetim yaptı.
     Zabıta amiri Ferhat Murat Yeğinin de katıldığı fırın denetiminde, işletmelerin imalathaneleri kontrol edildi. Uygulamada, ekmek gramaj denetimi de yapıldı.
     Zabıta ekipleri, fırınlarda çalışan işçilerin bone veya kep takmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, eldivensiz çalışma yapılmaması konusunda da uyarılarda bulundu.
     Denetimlerin sık şekilde yapılacağı ifade edildi.
    
     -Suşehrine sulama barajı yapılması planlanıyor-
    
     Suşehri ilçesine 18 milyon metreküp su toplama havzasına sahip sulama barajı yapılmasının planlandığı bildirildi.
     Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Suşehri Deresi üzerine Serpinti bölgesinde yapılması düşünülen sulama barajının planlama ihalesini alan firmanın yetkilileri, bazı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
     Bölgede hangi tarım ürünlerinin yetiştirildiği, yetişen ürünlerin verimi ve getirisiyle ilgili rapor hazırlayan yetkililer, muhtarlarla görüştü.
     Firmanın yetkililerinden ziraat mühendisi Zuhal Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yapılan planlama ihalesi kapsamında, şu anda bölgenin genel toprak yapısı inceleniyor. Planlama aşamasının sonuçlarına göre, sulama amaçlı düşünülen Serpinti Barajının proje ihalesi ve daha sonra ise yapım ihalesi yapılacak. Yani bu barajın 2015 yılı gibi tamamlanması hedeflenir. Yani bu benim şahsi düşüncem. Bu barajın havzasında 18 milyon metreküp su toplanması hedefleniyor dedi.
     Ön inceleme aşamasındaki çalışmaları kapsamında, muhtarlardan bilgiler aldıklarını anlatan Durmuş, Buradaki tarımsal sahayı inceliyoruz. Bu nedenle de ilçede bulunan mahalle ve köy muhtarlarıyla görüşüyoruz. Çünkü tarımsal yapıda neler yetişiyor, o ürünlerin verimiyle ilgili getirileri nelerdir, daha doğrusu mevcuttaki geliri bulmaya çalışıyoruz. Yani bu çalışmalarımızla barajın bölge insanına faydasını ortaya çıkaracağız. Böyle bir çalışmanın tespiti yapıyoruz diye konuştu.
     İstişare toplantısına katılan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise Hükümetimizin bin gölet projesi kapsamındaki çalışmalara ilçemizde de hız verildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzden araştırmacı görevlendirmişler. Suşehrindeki muhtarlarımızla da görüşerek araştırma yapıyorlar dedi.
     Sel, şunları söyledi:
     Suşehrinin arazi sulama işinde yıllardır kanayan bir yarası inşallah barajın yapılmasıyla çözülecek. İnşallah kısa bir süre zarfında biter, çiftçimiz ve halkımız huzura kavuşur diye bekliyoruz. Biz de elimizden geldiğince ekiplere yardımcı oluyoruz, muhtarlarımızla beraber bölgemizle ilgili bilgiler aktarıyoruz. İlçemizin kanayan yarasına parmak bastıkları için hükümetimize, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, hemşehrimiz sayın Ekrem Erdeme, Milli Savunma Bakanımız sayın İsmet Yılmaza, milletvekilimiz Ali Turana teşekkür ediyoruz. Çünkü bu çalışmayla bin 800 hektar alan suya kavuşmuş olacak.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Suşehrinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER