ŞUTSOnun yeni hizmet binası açıldı

ŞUTSOnun yeni hizmet binası açıldı -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -Zengin olmak istiyorsan ticaretin önünü açacaksın. Ticaret de tek bir şey ister, o da huzur


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Zengin olmak istiyorsan ticaretin önünü açacaksın. Ticaret de tek bir şey ister, o da huzur dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikle gerçekleştirdiği Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının (ŞUTSO) yeni hizmet binasının açılışında, programın gerçekleştiği salonun renklerinin sarı kırmızı yerine, sarı lacivert olması gerektiğini, bu renklerin de Kayserispordan dolayı idare ettiğini söyledi.
     Şanlıurfanın Faruk Çelik gibi bir bakandan dolayı şanslı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Yeni moda ya, akil adam arıyorlar. Asıl akil adam sizde, haberiniz olsun. Tam uzlaşmacı, hiç sinir yok, sinirlerini aldırmış, yeter ki uzlaşma sağlansın diye konuştu.
     Güneydoğu istihdamının yüzde 17sini Şanlıurfanın gerçekleştirdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, söz konusu rakamın daha da artırılması için iş adamlarının daha fazla girişimde bulunması gerektiğini belirtti.
     Şanlıurfanın son dönemde bölgenin parlayan yıldızı olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     Ankara ile Bağdat buraya aynı mesafede. İstanbul ile Tahranda uçuş süresi olarak aynı mesafede. Bu bölgenin parlayan yıldızı Şanlıurfa için müthiş bir şey. Önümüzdeki 10 yılda ekonomik hedeflerin hepsi gerçekleşecek. Tek bir şeye ihtiyaç var huzur. Huzur olmadan da ticaret olmaz. Ticaret bizi zenginliğe götürüyor. Zengin olmak istiyorsan ticaretin önünü açacaksın. Ticaret de tek bir şey ister, o da huzur. Allaha çok şükür o da Şanlıurfada var. Birlik ve beraberlik noktasında zaten kitlenmişiz. O açıdan sizleri kutluyorum artık önümüz açık.
    
     -Yeni anayasa hazırlıkları-
    
     Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Oy hesabı yapmaksızın Mecliste Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurdular, bütün partiler eşit sayıda. Buradan ortak mutabakat içerisinden çıkartacağız dediler, tamam dedik. Bunu yüzde yüz destekliyoruz. Herkesin hassasiyetini dikkate alacaklar. İnşallah bu anlayış çerçevesinde meclisimiz yeni bir anayasa yazacak. İlk defa milletin yazdığı bir anayasa olacak. Bu şeref de inşallah bu meclisimize nasip olacak. Eğer biz bunu yapabilirsek, sistemin inşasına o zaman başlayabiliriz. Eğer bunu yapabilirsen Allahın izniyle biz Cumhuriyetin 100üncü yılında ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yaparız.
     Bu arada, törenin yapıldığı salonda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbabanın selamlama konuşması yaptığı sırada, birkaç kez elektrikler kesildi. Bunun üzerine Fakıbabanın konuşmasına mikrofonsuz devam etmesi alkış aldı.
     Törene, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve iş adamları katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Rauf Maltaş / Müslüm Etgü / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber ŞUTSOnun yeni hizmet binası açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER