Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Şaripovdan GTOya ziyaret

Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Şaripovdan GTOya ziyaret -Büyükelçi Şaripov: -Türk işadamlarını, Tacikistandaki özellikle sanayi yatırımları için sağlanan teşvik olanaklarından yararlanmaya ve Tacikistana yatırım yapmaya davet


GAZİANTEP (A.A) - Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Türk işadamlarını Tacikistandaki sanayi yatırımları için sağlanan teşvik olanaklarından yararlanmaya ve ülkesinde yatırım yapmaya davet etti.
     Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Şaripov, GTOyu ziyaret ederek, Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
     Şaripov, ziyaretteki konuşmasında, Türkiye ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin son dönemde olumlu bir ivme içerisinde olduğunu belirtti.
     Amaçlarının bu ilişkilerin daha hızlı şekilde gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Şaripov, şunları kaydetti:
     Dost ve kardeş iki ülkenin her alanda işbirliği içerisinde olması ve özellikle ticari alandaki ilişkilerini daha ilerilere taşıması gerektiğini düşünüyoruz. İki ülke arasında 2011 yılında 630 milyon dolarlık bir ticaret hacmi gerçekleşmiş. Mevcut potansiyel göz önünde bulundurulduğunda bu rakamlar gerçekten çok düşük. Hedefimiz bu rakamları çok daha yukarılara taşımak. Ben Türk işadamlarını, Tacikistandaki özellikle sanayi yatırımları için sağlanan teşvik olanaklarından yararlanmaya ve Tacikistana yatırım yapmaya davet ediyorum.
     GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı da Büyükelçi Şaripovu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Gaziantepin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Yağcı, Türkiye ile Tacikistan arasında her alanda var olan ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini aktardı.
     Yağcı, önümüzdeki dönemde her iki ülkenin özellikle ticari alanda ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde yürütülecek çalışmalara GTO olarak her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.
    
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Tacikistanın Ankara Büyükelçisi Şaripovdan GTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER