Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Şahin:

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Şahin: -Malatyadaki arazilerin verim artışını sağlamak için toplulaştırma ve alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz


MALATYA (A.A) - Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Malatyadaki arazilerin verim artışını sağlamak için toplulaştırma ve alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
     Şahin, Darende ilçesinde Başdirek, Yeniköy, Karaoğuz köyleri ve Beybağı Mahallesindeki toplulaştırmayla ilgili yürütülen çalışmaları inceledi. Çalışmalarla ilgili Darende Kaymakamı Mehmet Aktaşla görüşen Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü olarak Malatyada yaklaşık 60 milyon liralık bir bütçeyle 150 bin hektara hizmet verdiklerini bildirdi.
     Toplulaştırma çalışması kapsamında sulama kanallarının kenarındaki parçalı arazilerin tümleştirilip bir araya getirilerek hepsinin yol ve su parseli olacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Ayrıca buralarda toprak analizlerini yaptırıyoruz. Hangi tür ürünler yetişebilir, hangisi verimli olabilir, hangi tarz yöntemler uygulanabilir, bunların hepsini bir rapor halinde çıkarıyoruz. Tarımsal alt yapıya yönelik çalışmalarını yapıyoruz. Ondan sonraki üretim boyutu bakanlığın diğer birimleriyle koordineli bir şekilde devam edecektir. Sulaması, imarı, alt yapısı, kadastrosu yapılmış, bütün sınırları düzeltilmiş bir parseldeki ürün oranı olmayana göre daha iyidir. Malatyadaki arazilerin verim artışını sağlamak için toplulaştırma ve alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz.
     Darendede 4 köyde çalışmaları olduğunu anlatan Şahin, köylerde arazi toplulaştırma, tarla içi geliştirme projelerini uyguladıklarını söyledi. Projeler kapsamında Devlet Su İşleri ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahin, bir köyde kanalizasyon bir köyde de içme suyu projesi planladıklarını kaydetti.
     Şahin, ziyarette Somuncu Baba Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ve ilçedeki turistik mekanları da gezdi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER