Tarsusta Denetimli Serbestlik ve

Tarsusta Denetimli Serbestlik ve Mevzuatı semineri


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde, Rehberlik Araştırma Merkezi ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü işbirliğiyle, rehber öğretmenlere yönelik Denetimli Serbestlik ve Mevzuatı konulu seminer düzenlendi.
     Tarsus Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Tarsuslu, Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerin açılışında, yasada yapılan yeni düzenlemeleri anlattı.
     Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünde görevli Sosyolog Yılmaz Örs ise, yasanın toplum ve insan odaklı bir uygulama olduğunu dile getirerek, Toplumda suç işlemiş kişilerden durumu kanuna uyanlar hapis yerine mahkemelerce belirtilen yerlerde ve toplum içinde görev verilerek değerlendirilmektedir dedi.
     Psikolog Deniz Süzen de, suç ve cezanın, insanlık tarihiyle birlikte başladığını belirterek, Suç işleyen kişi cezasını çekince yeniden topluma kazandırılmalıdır. Denetimli serbestliğin iki amacı vardır. Bu suç işleyene denetim ve yardımdır. Ceza alan ve daha sonra salıverilen insanların toplumda yerini yeniden alabilmesi için bizler yardımcı oluyoruz. Sistem bizim insanımızı yeniden bize kazandırmaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta Denetimli Serbestlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER