Tarsusta 3 kişinin sulama kanalında boğulması

Tarsusta 3 kişinin sulama kanalında boğulması -Sulama kanalına düşen kız çocuğunu kurtarmak isterken boğulan genç toprağa verilirken, kız çocuğu ve akrabasının cenazesi memleketleri Sivasa gönderildi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde sulama kanalına düşen kız çocuğunu kurtarmak isterken boğulan genç toprağa verilirken, kız çocuğu ve akrabasının cenazesi memleketleri Sivasa gönderildi.
     DSİye ait sulama kanalının üstündeki köprüden geçerken, dengesini kaybederek kanala düşen Hatun Almalı (10), onu kurtarmak için suya atlayan Muammer Harput (18) ile suda sürüklenen 2 kişiyi görerek kurtarmak için girdiği kanalda boğulan Turan Çelikin (22) cenazeleri, yapılan otopsinin ardından aileleri tarafından Adana Adli Tıp Kurumundan alındı.
     Hatun Almalı ile Muammer Harputun cenazeleri Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketleri Sivasa gönderildi.
     İki kişiyi kurtarmak için girdiği kanalda boğulan Turan Çelikin cenazesi ise ilçeye bağlı İncirlikuyu köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi.
     Cenaze namazına ölen gençlerin yakınlarının yanı sıra Tarsus Belediyesi başkan yardımcıları Kerim Tufan ve Şevket Can, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Şimşek, Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Toplum Destekli Polis Amirliğinde görevli polisler, Tarsus Sivaslılar Derneği yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Dün yaşanan olayda, ailesiyle birlikte bir düğüne katılmak için Sivastan Tarsusa gelen Hatun Almalı ile Muammer Harput, Kırklarsırtı ile Akşemsettin mahallelerinin kesiştiği yerdeki DSİye ait sulama kanalının üstündeki köprüden geçerken, Hatun Almalı dengesini kaybederek kanala düşmüş, bunun üzerine Muammer Harput kurtarmak için suya atlamıştı.
     Ancak ikisi de akıntıya kapılarak sürüklenmeye başlayınca, kanal yakınındaki çay bahçesinde çalışan Turan Çelik de (22), kurtarmak istediği Almalı ve Harputla beraber kanalda kaybolmuştu.
     Yapılan aramalarda 3 kişinin cesetlerine ulaşılmıştı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan/Veli Gürgah/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Tarsusta 3 kişinin sulama kanalında boğulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER