Tarsusta sanayi sitesi çalışmaları

Tarsusta sanayi sitesi çalışmaları


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Türkiyede ilk defa bir belediye sanayi sitesi yapıyor. Bunu Mersinde başaramadık. Yer dahi bulamadık dedi.
     Dinçer, Tarsus Belediyesinde Kemalpaşa 2. Etap Sanayi Sitesi inşaatı projesine yönelik düzenlenen esnaf toplantısında, Türkiyede ve Mersin bölgesinde ilk defa Tarsus Belediyesinin bir sanayi sitesi yapmak için kamulaştırma yaptığını söyledi.
     Sitenin yapılacağı alanın inşaata hazır hale getirildiğini anlatan Dinçer, Mersinde sanayi sitesi yapacak bir alanın hala gösterilemediğini belirterek, şunları kaydetti:
     Mersinde büyükşehir belediyesi ve alt belediyeler dahil önümüzü açan böyle bir belediyeye rastlamadık. Bölgemizde kentler hızla büyümekte ve bizlerin şehir içerisinde çalışmaları çok zora girecek. Şehir içerisinde kalma diye bir olay ortadan kalkacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakan ve Vali işin içerisinde olmasına rağmen bize sanayi sitesi yapacak bir alan hala gösterilemedi. Bir sanayi sitesinde ne kadar çok esnaf bulunursa o esnafın bazı yardımlardan yararlanma imkanı o kadar fazladır. Esnaflar olarak sanayi sitesine geçiş yaparsanız elektrik enerjisinden yüzde 25 ucuza faydalanacaksınız, KOSGEBten sayısız destek alacaksınız.
     Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da sanayi sitesi için belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, Şehir içinden gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Spiral sesinden, planya sesinde, boya kokusundan vatandaş rahatsız oluyor. Her defasında yanımıza geliyorlar ve biz onlara yapılacak, edilecek demekten bıktık usandık. Bu işe gireceğiz ama önce önümüz görmemiz lazım ilk etapta yapılacak 157 işyeri için esnafın her türlü teminatı vermesi lazım. Bu ciddi bir proje bu işte esnaflarımızın ciddiyetini gördüğümüz sürece verdiğimiz sözden dönmeyiz. Belediye olarak inşaatları banka teminatlarıyla biz yapacağız. Sizlerde üzerinize düşen görevi yapacaksınız diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta sanayi sitesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER