Tarsusta sertifika töreni

Tarsusta sertifika töreni


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Tarsus İlçe Müdürlüğünce işsizlere yönelik gerçekleştirilen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonundaki sertifika töreninde, sadece sertifika almanın yeterli olmadığını belirterek, Kendinize ait yetenekleri, bilgi ve birikiminizi, aldığınız kursla ekonomik hayata kazandırmalısınız. Kendinizi iyi tanıyın, kamu ve özel sektörün verdiği destekleri iyi öğrenin dedi.
     İŞKUR İlçe müdürü Mehmet Ali Çekerbiçer de, kursa 80 kişinin katıldığını, 75 kişinin sertifika almaya hak kazandığını ifade ederek, kursu başarıyla tamamlayanların KOSGEBin hibe ile kredi ve imkanlarından yararlanacağını kaydetti.
     Çekerbiçer, 70 saat süren kursta kursiyerlere kurs boyunca nasıl girişimci olunur, girişimci olmak için neler yapmak gerekir, hangi kanunu, hangi mevzuatı bilmek gerekir konularında eğitimlerinin verildiğini belirtti.
     Törene Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlünün de katıldığı törende konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER