Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz:

Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz: -Tarsusa Organize Sera Bölgesi kurulmasını istiyoruz


MERSİN (A.A) - Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsusa Organize Sera Bölgesi kurulmasını istediklerini bildirdi.
     Kocamaz, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneğince (TASİAD) düzenlenen fikir alışverişi toplantısında yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde olunması, Tarsus ortak paydasında bütünleşilmesi halinde aşılamayacak hiçbir engel olmadığını söyledi.
     Tarsusun en önemli sorununun kapanan tekstil fabrikaları olduğunu, bu yüzden binlerce kişinin işsiz kaldığını öne süren Kocamaz, ilçedeki işsizliğin Türkiye ortalamasının 2 katı olduğunu vurguladı.
     Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerin Tarsustaki işsizliği bir nebzede olsa azalttığını, ancak bunun yetersiz olduğunu belirten Kocamaz, önümüzdeki günlerde yapımına başlanılacağını ümit ettikleri Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesindeki oteller ve tesislerle, Çukurova Havaalanı, Lojistik Köy ile Karboğazı Turizm Bölgesinde tesislerin hizmete girmesiyle, sıkıntıların önemli ölçüde aşılacağına inandıklarını kaydetti.
     3. Organize Sanayi Bölgesinin Tarsusta kurulması için çalışmalar yapıldığını, bunun yanında Tarsusa Organize Sera bölgesi kurulmasını istediklerini anlatan Kocamaz, gelecek günlerde yapılacak yasa değişikliğiyle Tarsusun Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlanacağını, bu uygulamayla ilçenin çok şey kaybedeceğini iddia etti.
     TASİAD Başkanı Faruk Yalnız da, kentin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm yönünden kalkınması ve gelişmesi için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.
     Sorumluluk bilinci içinde Tarsusun sorunlarına çözüm bulunması konusunda her türlü çabayı gösterdiklerini ve çalışmalara katkı verdiklerini belirten Yalnız, Bölgemizin milletvekilleri, Tarsusta faaliyet gösteren meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ile hep birlikte el ele vererek, her türlü gelişmeye açık olan şehrimizi geleceğe en iyi şekilde taşımak istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER