Tarsus Kaymakamlığı 3 yeni araç aldı

Tarsus Kaymakamlığı 3 yeni araç aldı


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Şubesine, hizmetlerin daha hızlı sunulması amacıyla 3 adet yeni araç alındı.
     Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, yeni araçların hizmete girmesi nedeniyle Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen ve AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçerin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, araçların toplam bedelinin 100 bin 70 lira olduğunu söyledi.
     Türkiyedeki sosyal devlet anlayışı içinde verilen hizmetlerde en çok gayret gösteren kurumun başında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfının geldiğini belirten Güldibi, şimdiye kadar bir tek araçla hizmet verilirken, bu sayının yeni alınanlarla 4e çıktığını kaydetti.
     Hizmet veren personel sayısını ise 26ya çıkardıklarını bildiren Güldibi, SYDV Müdürlüğünde 12 bin dosya bulunuyor. Bunun 5 bini incelemede. Yeni alınan araçlarla da bu incelemeler daha hızlı yapılabilecek dedi.
     AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise, hükümet olarak sosyal devlet anlayışı içinde yardıma muhtaç tüm vatandaşlara devletin şefkat elini uzattıklarını belirterek, İhtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet ve destekleri en seri bir şekilde ulaştırmak amacıyla hem personel sayısının arttırılması, hemde yeni araçlarla takviye edilmesi çok önemli diye konuştu.
     CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de, ülkenin sosyo ekonomik yapısının bilindiğini, işsizliğin olması nedeniyle de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının öneminin gerekli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     İşsizlik yoksulluğa neden olunca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da çok iş düşüyor. Bu anlamda yeni alınan araçlar ve personel takviyesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda zaman kaybının önlenmesine katkı sağlayacak olan yeni araçların hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamlığı 3 yeni araç aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER