Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte Vali Vekili Süleyman Deniz başkanlığında, İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.
     Vali Vekili Deniz, İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi amacıyla il koordinasyon toplantılarının düzenlendiğini kaydetti.
     Toplantıda, gelecek yıl için öngörülen tedbirlerin ve yatırım tekliflerinin değerlendirilerek valilik görüşünün oluşturulacağını ve valilik görüşü oluşturulurken, ilin sosyal ve ekonomik göstergeleri, bölge planı ile ilişkilerinin dikkate alınacağını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:
     İl koordinasyon kurulunun temel amacı, sorunların çözülmesinde ve mevcut potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamaktır. Yatırımların bölge planlarına uyumu ve bölgesel bütünlüğünün sağlanması önem taşımaktadır. Bunun için Kalkınma Ajansı tarafından gerekli teknik desteğin sağlanması gerekmektedir. Program kararnamesinde il yatırım tekliflerinin kalkınma ajansının yönetim kurulunda görüşüldükten sonra merkeze gönderilmesi öngörülmektedir. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ulusal plan hedefleriyle uyumlu, bölgesel ve yerel düzeyde yatırım önceliklerini ortaya koyacak Bursa Eskişehir Bilecik bölge planı hazırlanmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarının, yatırım tekliflerini, orta vadeli program, kuruluş stratejik planları, performans programları ile bu bölge planında belirtilen amaç, hedef ve öncelikleri dikkate alarak hazırlamaları program kararnamesi gereğidir.
     Bilecikte 2012 yılında kamu yatırımı olarak 413 proje üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Deniz, Bunların proje tutarı toplamı 1 milyar 716 milyon 905 bin liradır. 2012 yılı ödenek toplamı 134 milyon 966 bin liradır. Dönem sonuna kadar 38 milyon 964 bin lira harcanarak ortalama yüzde 29 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır dedi.
     Kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kurumların bölge ve il müdürlerinin katıldığı toplantıda, yapılan çalışmalar ve 2012 yılı yatırım programında yer alan projeler yatırımcı kuruluşlar tarafından anlatıldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER