Tatilcilere hırsızlık uyarısı

Tatilcilere hırsızlık uyarısı -Gaziantep Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Derneği Başkanı Ahmet Erdem: -Tatile çıkmadan önce kapılarımıza ikinci kilit taktıralım. Kapılarımızın ne şekilde güçlendirileceği konusunda


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte birçok vatandaş tatil hazırlıklarına başlarken yetkililer de tatil için şehir dışına çıkacak vatandaşları evden hırsızlık olayları konusunda uyarıyor.
     Gaziantep Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Derneği Başkanı Ahmet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hırsızların tatil dönemlerini dört gözle beklediklerini ifade etti.
     Her tatil döneminde benzer hırsızlık olaylarının yaşandığını ifade eden Erdem, Tek kilitli bir kapıyı hırsız 3-5 dakikada açar. Önemli olan güvenliği artırarak zaman kazanmak. Hırsızın açamayacağı kapı yok ama 5 dakikada veya 1 saatte açacağı kapı var dedi.
     Hırsızların çok kilitli kapılar yerine tek kilitli kapıları daha hızlı açtığına dikkati çeken Erdem, Onun için tatile çıkmadan önce kapılarımıza ikinci kilit yaptıralım. Kapılarımızın ne şekilde güçlendirileceği konusunda çilingirlerden destek alalım. Tedbiri alıp takdir Allahtan demek gerekiyor. Bir kilitle idare edip, sonradan ah vah demenin bir anlamı yok diye konuştu.
     Dernek olarak Alo Çilingir Danışma Hattı oluşturduklarını belirten Erdem, tatilde şehir dışına çıkacaklara yönelik şu uyarılarda bulundu:
     Tatil sezonu açıldı. Vatandaşlarımız tatile çıkmadan bizlerden yardım istesin. Evlerine çilingir çağırıp kapılarına pencerelerine baktırsınlar. Biz dernek olarak 321 25 25 numaralı ücretsiz danışma hattı oluşturduk. Vatandaşımız tatile çıkmadan kapılarına ikinci bir kilit veya ekonomik alarm taktırabilir. Giriş katlarda balkonlarına özel emniyet kilidi taktırabilirler. Son zamanlarda garaj hırsızları çıktı. Garajları açıp, içerideki çeyizlik eşya veya gıda maddelerini alıyorlar. Tatile çıkan vatandaş evine döndüğünde hüsrana uğramasın, tedbirini alsın.
    
     -Birinci ve ikinci katlara parmaklık
    
     Erdem, hırsız için en çok birinci ve ikinci katların tercih edildiğini, bu nedenle bu katlarda oturanların pencerelerine sağlam parmaklıklar taktırması gerektiğini belirtti.
     Balkon ve pencerelere de emniyet kelepçesi takılması önerisinde bulunan Erdem, şunları anlattı:
     Kapılarınıza mutlaka çift kilit taktırın ve çıkarken her ikisini de kilitleyin. Yarı profesyonel de olsa bir alarm taktırın. Evinizden birkaç günlüğüne ayrılıyor olsanız bile komşularınıza haber verin. Posta kutunuzun anahtarını da bina görevlisine veya komşunuza verin ve dolduğunda boşaltmasını isteyin. Ahşap kapıların dayanıklılığı olmaz. Kapısı ahşap olanlar, ekonomik bir çelik kapıyla değiştirebilir veya alarm sistemi kurabilirler. Daire giriş kapısı kadar bina giriş kapılarının güvenliği de önemli. Bu kapılar daima kapalı olmalı.
    
     -Emniyet Müdürlüğü de uyarıyor-
    
     Gaziantep Emniyet Müdürlüğü de Gerçekten Güvende misiniz- başlığıyla hazırladığı broşürle, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyarıyor.
     Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince hazırlanan broşürde, evlerin güvenliği için alınacak bazı önlemler şöyle sıralanıyor:
     Birinci ve ikinci kattaki evlerde balkon kapıları ile kapıların sağlam, demir parmaklıklı olmasına dikkat ediniz. Geceleri cep telefonu, cüzdan gibi eşyanızı elbise üzerinde bırakmayınız. Evinizi uzun süreli terk edecek olursanız bir lambayı açık bırakınız. Pazar alışverişlerinizde evde olmadığınızı komşunuza bildiriniz.
     Kıymetli eşyanızı kasa içerisine koyarak ev ve iş yerinizde saklamayınız, banka kasasında muhafaza ediniz. Özellikle değerli takılarınızın fotoğraflarını bulundurunuz, özelliklerini öğreniniz. Hırsızların ilk baktığı yer yatak odasıdır. Kıymetli eşyalarınızı evinizde saklayacaksanız evin değişik yerlerinde saklayınız. Dilenmek amacıyla, seyyar satıcı veya adres sorma bahanesiyle apartmana gelen şahısları güvenlik kuvvetlerine bildiriniz.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Tatilcilere hırsızlık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER