Tatvanlı kadınlar TADEMde meslek öğreniyor

Tatvanlı kadınlar TADEMde meslek öğreniyor


BİTLİS (A.A) - Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca Tatvanda açılan aile destek merkezlerine giden kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
     Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) Müdürü Belma Betil Duruk, yaptığı açıklamada, ilçedeki aile destek merkezlerinde açılan 7 kursta 168 kursiyer bulunduğunu söyledi.
     TADEMde, farklı branşlarda 5 yeni kurs daha açılacağını ifade eden Duruk, şöyle konuştu:
     "Merkezlerde sanayi, el ve makine nakışları, ahşap boyama, takı tasarım, aerobik, okuma yazma ve aile eğitimi kursları devam ediyor. Yeni açılacak bilgisayar, ilkyardım, yaşlı bakım hizmetleri, saz ve el nakışları kursları için de başvurular başladı. Aile destek merkezi sayesinde kadınlar evde oturmak yerine hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkı sunuyor."
     Merkezlerde mesleki eğitim ve iş olanaklarının yanı sıra, kültürel seminerler de düzenlediklerini belirten Duruk, her hafta dönüşümlü olarak psikolog, avukat, kadın doğum uzmanı tarafından seminer verildiğini bildirdi.
     Kursiyerlerden Filiz Ulutaş ise evde oturmak yerine merkeze gelerek hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını belirtti.
     Zuhal Eskin de aile destek merkezlerinin, kadınlar için son derece önemli olduğunu ifade etti.
     Eskin, "Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Hem meslek öğreniyoruz hem de eksiklerimizi tamamlıyoruz. Yaptığımız ürünlerden elde ettiğimiz gelirle de ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz. Bu çok önemli. Tüm kadınların buraya gelmesini tavsiye ediyorum" dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanlı kadınlar TADEMde meslek öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER