Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Güler ve Efeden Belediye Başkanı Altepeye ziyaret


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi ziyaret etti.
     Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Yeşil Bursa diye tarih boyunca nitelenen, gerek tarih gerekse turizm yönüyle bölgenin göz bebeği konumunda yer alan ve Tavşanlı halkının sık sık yaptığı ziyaretlerle gönüllerinde ayrı bir yeri olan marka şehir Bursanın, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferleriyle ilçe için batıya açılan bir kapı daha olmasından dolayı öneminin bir kat daha arttığını bildirdi.
     Altepe ile ekonomik iş birliği konularını görüştüklerini duyuran Güler, şunları kaydetti:
     Bitişik sınırlarla komşu olduğumuz, ülkemizin marka şehirlerinden Bursanın, öz kaynaklarına bağlı olarak son zamanlarda gelişmesini turizme adamış, şehirleşme ve düzenlemesinin sonucu olarak sanayi tesislerine yer verilmemesi sonucu bu şirketlerin, yeni oluşturulan Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesine (OSB) kaydırılması ve ilçemizin belediyecilik noktasında da gelişimi için verilecek destekler, bizi mutlu edecektir.
    
     -Yaşlı ve engellilere kolaylık
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tavşanlı Belediyesi, kent içi yollarda engelli ve yaşlı vatandaşlar için sokak, cadde ve meydan yollarında yapısal önlemler ve işaretlemelerin tasarım kuralları gereğin çalışmalara başladı.
     Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın çalışma programında yer alan Haşim Benli Bulvarı pilot cadde olmak üzere diğer bölgelerdeki çalışmalarda, belediye binası girişinden başlattıkları yönlendirmeli yol çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.
     Engelli ve yaşlıların güvenle Tavşanlıda gezebilmesi için yaptıkları çalışmaların, çocukların da akıllarında trafik düzenlemelerinin bir bölümünün görsel olarak yerleşebilmesi için başlattıkları çalışmayla şehirleşme yolunda önemli bir adım daha attıklarına işaret eden Güler, Bu tür çalışmaları geliştirerek uygulamalara devam edeceğiz ifadesini kullandı.
    
     -Tavşanlı, fuarda tanıtıldı
    
     Tavşanlının tarihi, kültürel ve ekonomik değerleri, İstanbulda düzenlenen turizm fuarında tanıtıldı.
     Tavşanlı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, uluslararası ölçekli EMITT Fuarında, Tavşanlı Belediyesi Göbel Termal Tesislerinin tanıtımı için stant açıldığı bildirildi.
     Fuarda 40ı aşkın ülkenin yer aldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Tavşanlı leblebisi ve Göbel Termal Tesislerinin yer aldığı tanıtım standına halkın ilgisinin yanında çok sayıda ünlü ve siyasetçi ziyarette bulundu. Çorum standıyla karşılıklı olarak yer alan Tavşanlı standında, fuar katılımcı ve ziyaretçilerine Tavşanlı Belediyesi tarafından taze kavrulmuş Tavşanlı leblebisi ikram edildi. Ziyaretçilere, ilçemizi tanıtıcı CD ve broşürler de takdim edildi. Fuara 27 tur şirketiyle katılan Özbekistan tur şirketi yöneticileri, Tavşanlı standına ziyarette bulundu ve kendilerini saklı bir hazine olan Tavşanlıyı tanıtmak ve misafir etmek için ilçemize davet ettik. Davetimizi olumlu karşılayan tur şirketi yetkilileri, uçak biletlerinin tarihlerini ileri tarihe aldırıp Tavşanlıyı ziyaret etti. Kendilerine ilçemiz tüm güzellikleriyle tanıtıldı ve Özbekistandan gelmesi planlanan turistleri müşteri değil, misafir olarak gördüğümüz ve onları ağırlamaktan mutluluk duyacağımız bildirildi.
    
     -Mahallelerde yol düzenlemeleri
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tavşanlı Belediyesi, kentte yol düzenlemelerine devam ederek, Hanımçeşme Mahallesi İbni Sina Caddesinde çalışma başlattı.
     Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı yazılı açıklamada Türk Telekom firmasıyla ortak yaptıkları çalışma sonucu haberleşme kablolarının yer altına alınması, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının ayrıştırılarak yolların genişletilmesi sonucu yıkılan bahçe duvarlarının, belediye ekiplerince yeniden inşa edildiğini bildirdi.
     Bu bölgelerin, kaldırım düzenlemesiyle halkın hizmetine sunulacağını duyuran Güler, şunları kaydetti:
     Dağçeşme Mahallesi Özkan Sokakta yol açma çalışmaları devam etmektedir. Tavşanlı genelinde kış aylarında da çalışmalarımıza büyük bir özveriyle devam etmekteyiz. Yarım kalan çalışmalarımızı tamamlayarak bahar aylarında halkımızın hizmetine sunacağız. Bu vesileyle belediyemiz ekiplerimize gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER