Tehlike saçan minare, demir halatlarla çekilerek

Tehlike saçan minare, demir halatlarla çekilerek yıkıldı -Depremde ağır hasar gören cami minaresinin yıkımı, alınan geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı -Erciş Belediye Başkanı Arapoğlu: -Allah nasip ederse 3 bin kişi kapasiteli


VAN (A.A) - Depremde ağır hasar gören Vanın Erciş ilçesindeki cami minaresinin yıkımı demir halatlar kullanılarak yapıldı.
     23 Ekim 2011deki depremde ağır hasar alan Erciş ilçe merkezindeki Kara Yusuf Paşa Camisi ve iki minaresinin yıkımına bugün başlandı. Özel bir firma tarafından gerçekleştirilen yıkım öncesi, TEDAŞ ekipleri tarafından bölgede enerji kesintisi uygulandı.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan yoğun güvenlik tedbiri sonrası yıkım işlemi başlatılırken, yıkıma şahit olmak isteyen vatandaşlar güvenlik şeridi dışına çıkarıldı.
     Minareye bağlanan demir halatların vinç tarafından çekilmesiyle minare yıkımı gerçekleştirildi. Bu sırada etrafa saçılan moloz parçaları nedeniyle bazı iş yerlerinin camları kırıldı.
     Yıkım alanına gelen Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, 23 Ekimdeki depremi hatırlatarak, ilçede bazı camilerin ağır hasarlı olduğunu söyledi.
     Bir kaçının yıkımının yapıldığını, kalanların ise devam ettiğini kaydeden Arapoğlu, Bunlardan birisi de ilçe merkezindeki en büyük cami olan Kara Yusuf Paşa camisiydi. Camimiz ağır hasarlı ve yıkılması gerekiyor. Minareler ciddi şekilde tehlike arz ediyordu. Bugün minaremizin birini yıktık. Kalan minareyi de yoğun tedbirler alarak yıkımını gerçekleştireceğiz. Mevcut cami ilçe merkezinde küçük kalıyordu. Allah nasip ederse 3 bin kişi kapasiteli daha büyük bir cami yapacağız diye konuştu.
     Firma yetkilisi İlhan Sargut ise minarelerin tehlike arz ettiğini ve daha önceki tecrübelere dayanarak güvenli bir şekilde yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Tehlike saçan minare, demir halatlarla çekilerek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER