Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Çorluda, görme engellilerin yolunun tamiratı


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu ilçesinde belediyenin yaptığı görme engelli yolunun tamir edilmemesi bazı görme engelliler tarafından sitemle karşılanıyor.
     Çorlu belediyesi tarafından yaptırılan görme engelli kabartmalı sarı şerit yolun, Cumhuriyet Meydanında bulunan belediye binası önündeki bir kısmı kırıldı.
     Bozulan yolun yaklaşık 10 günden bu yana tamir edilmediğini ifade eden bazı görme engelliler, belediyeye 20 metre uzaklıktaki bu görme engelli yolunun bir an evvel yapılması gerektiğini belirterek, belediye yetkililerine sitem etti.
     Görme engelli vatandaşlar, yolun tamir edilemediği için belediyedeki işlerini halletmek için çıktıklarında kaybolma riski taşıdıklarını da ifade ederek, Bu görme engelli yolları dünyanın her yerinde var. Bu yollar, görme engellilerin gözü durumunda diye konuştu.
    
     -Çorluda yeni yıl hazırlıkları
    
     Çorluda yaklaşan yeni yıl öncesinde süs ve hediyelik yeni yıl eşyaları ilgi görüyor.
     İlçede, 20 yıldan bu yana seyyar esnaf olduğunu ifade eden Ferhat ayıklar, bu yıl süs ve hediyelik eşyaların daha erken piyasaya çıktığını ve halk tarafından daha çok ilgiyle karşılandığını söyledi.
     Ayıklar, açıklamasında şunları kaydetti:
     Her yıl, yeni yıla birkaç gün kala piyasaya sürülen yeni yıl süs ve hediyelik eşyaları, bu yıl daha erken piyasaya sürüldü. Bu güzel ve sevindirici bir durum. Daha erken tezgahlara çıkan yeni yıl süsleri ve hediyelik eşyaları, halk tarafından daha çok ilgiyle karşılanıyor. Esnaf olarak bu durum da bizleri sevindiriyor.
    
     -Çorludaki toplantı ve seminerler
    
     Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, Toplantı ve seminerlerle sanayiciler sorunlarını açıkça ifade etmeli dedi.
     Göktepe ile fakülte binasında bir araya gelen TAGİD Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayiciler, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin sorunlarının tespit edilmesi, çözüm yollarının aranması konusunda neler yapılabilir gibi konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu.
     Göktepe, Üniversite ve sanayici işbirliğinde bu güne kadar, ortaya çıkmayan potansiyeli değerlendirmek istediklerini belirterek, Bu ve benzeri görüşmelerde, toplantı ve seminerlerle sanayiciler sorunlarını açıkça ifade etmeli. Bu sorunların çözümü ve işbirliği organizasyonun yapılması için neler önerdiklerini kendilerinden dinlemek ve öğrenmek en güzel çalışma yöntemidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER