Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -CHP Milletvekili Yüceerden Malkaraya ziyaret


TEKİRDAĞ (A.A) - CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malkara ilçesinde bazı ziyaretlerde bulundu.
     İlk olarak partisinin Malkara İlçe Başkanlığını ziyaret eden Yüceer, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarını başlattıklarını söyledi.
     Yüceer, şunları kaydetti:
     Büyükşehir Yasası modeli, Tekirdağa uygun değildir. Bunlar yasayı bütün şehir yasası olarak çıkarmışlardır. Bu yasa ile köy tüzel kişiliklerine ait olan taşınır ve taşınmaz tüm mallar devlete, büyükşehre geçecek. Bizler iktidara geldiğimizde köylü halkımızın kendi paraları ile köye kazandırdıkları araziler, konaklar, düğün salonları, traktörler geri verilecek.
     Açıklamaların ardından Yüceer, ilçeye bağlı bazı köyleri gezdi.
    
     -Avrupa Birliği ve İşletmelere Fırsatlar konferansı
    
     Çorluda Trakya Aktif Genç İş Adamları Derneği (TAGİD) tarafından Avrupa Birliği (AB) ve İşletmelere Fırsatlar konulu konferans düzenlendi.
     TAGİD Başkanvekili Şakir Sönmez, konferansta yaptığı konuşmada TAGİDin bölgedeki sanayicilere ve üyelerine yönelik eğitici ve öğretici çalışmalarının artarak devam ettiğini belirtti.
     TAGİD üyelerinin, bölgedeki sanayiciler ve işletmelerin AB fonlarından yeterince faydalanamadığını ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:
     TAGİD olarak, 10 gün süren devlet destekleri eğitimi veriyoruz. Sonrasında TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, AB ve Dünya Bankasının imkanlarını üyelerimizin bilmeleri adına bu kurumların başındaki insanlarla konferans ve seminerler organize edeceğiz. Daha sonra da üyelerimize bilgilendirme programları yapmaya devam edeceğiz.
     Konferansta AB Hibe Formu Uzmanı Fatih Öncü, iş adamlarına AB hibe programlarından nasıl yararlanacakları konusunda açıklamalarda bulundu.
    
     -Çorluda Uyuyan Güzel oyun sahnelendi
    
     Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Tiyatro Salonunda, Fransız Yazar Charles Perrault tarafından 1697 yılında kaleme alınan Uyuyan Güzel oyunu, Sarıyer Sanat Tiyatrosunun 8 kişiden oluşan oyuncu kadrosu tarafından sahnelendi.
     Oyunu izleyen anaokulu ve ilkokul öğrencileri keyifli dakikalar yaşadı.
    
     Muhabir: Ekip/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER