Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Malkarada, TEMAdan Permakültür Tarımı semineri


TEKİRDAĞ (A.A) - Malkarada, TEMA Malkara Gönüllülerince vatandaşlara yönelik Permakültür Tarımı konulu eğitim semineri düzenlendi.
     Tema Malkara Gönüllü Sorumlusu Hasan Akçay, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde permakültürün, doğal ekosistemlerin çeşitliliğine, istikrarına ve esnekliğine sahip olan tarımsal olarak üretken ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanması olduğunu söyledi.
     Konuşmanın ardından, Çanakkale Permakültür Grubu Permakültür Eğitmeni ve Danışmanı Timuçin Şahin Gözlem, enerji, problem ve çözüm, kirlilik, kaynak, biyolojik kaynak kullanma, yerel kaynak kullanma, enerji depolama ve geri dönüşüm konularında bilgi verdi.
    
     -Kan bağışı çalışmaları
    
     Çorlu Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Atilla Saraçoğlu, hastaların kan bulma sorununu çözmek için, kan bağışı toplama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
     Saraçoğlu, Çorluda, 1 günde 50 ünite kan bağışı topladıklarını ifade ederek, Kan Bağışı Toplama Tırımız ile Tekirdağ genelinde 5 gündür kan topluyoruz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ il merkezi, Çerkezköy ve Çorluda devam ettirdiğimiz kampanyamızın son günü ise Kapaklı beldesinde olacak diye konuştu.
     Kan vermenin sadece bağış anlamında düşünülmemesi gerektiğini, kan bağışının insan sağlığı için büyük önem taşıdığının bildiren Saraçoğlu, şunları kaydetti:
     5 günlük Tekirdağ bağış toplama kampanyamızda yaklaşık 500 ünite kan bağışı almayı hedefliyoruz. Çorluda 50 ünite kanın toplandığı kampanyamızın devamını da önümüzdeki günlerde diğer bağış toplama kampanyalarımızla devam ettireceğiz. Hastaların kan bulma sorununu çözmek için kan bağışı toplama çalışmalarımız sürüyor.
    
     -Marmara Ereğlisi Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu açıldı-
    
     Marmara Ereğlisinde faaliyet gösteren bir şirket tarafından yapımı üstlenilen Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu, düzenlenen törenle açıldı.
     Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, törende yaptığı konuşmada, eğitime olan katkılarından dolayı şirket yetkililerine teşekkür ederek, Tek elle alkış olmaz, iki elle alkış olur. Özel sektör ve kamu sektörü bir araya gelince ancak bir anlam ifade eder. Bu nedenle salonu yaptırarak bizlere teslim eden firmamızın ortaklarına ilçemizin eğitim, sağlık yardımlarında her zaman öncü rol aldıklarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Alper Eral - Coşkun Bozyel / Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER